Betonnen schutting kostenoverzicht

Wie aan een betonnen schutting denkt, denkt aan geluidsisolatie. van licht en privacy bescherming. Van een koele afscheiding in de zomer, van een duurzame, stabiele en weerbestendige beschermende muur. Buiten en in vochtige gebieden kan een betonnen omheining extra bescherming nodig hebben tegen vocht, maar dan is deze muur weerbestendig en sterk. Betonnen schuttingen zijn ideaal om een deel van een eigendom af te scheiden met maximale veiligheid. In dit artikel informeren wij jou over wat beton schutting prijzen inhouden.

Wat een betonnen schutting eigenlijk is

Betonnen omheiningen zijn meestal niet het gegoten beton dat we kennen van bouwplaatsen of films. Beton schutting is veeleer gasbeton. Dit is een lichtgewicht materiaal dat gemakkelijk te bewerken is en zelfs geschikt is voor dragende muren. Natuurlijk hangen de prijzen van betonnen schuttingen vooral af van de gebruikte steen en de dikte van het metselwerk.

Dit is hoe beton schutting prijzen worden samengesteld

In het volgende tonen wij jou de kosten voor een betonnen schutting en de constructie ervan voor een betonnen schutting met een hoogte van 2 meter. Aan de ene kant geven we de gemiddelde kosten per meter schutting, in de andere kolom rekenen we met een voorbeeld beton schutting van 50 meter. Ons voorbeeld betonnen schutting heeft een dikte van 30 centimeter.
Betonnen schutting prijzen per meter schutting
Cellen betonstenen  3.500 € - 5.000 €  70 € - 100 €
Lijm  80 € - 120 €  1,60 € - 2,40 €
Betonnen schuttingpanelen  3.500 € - 4.500 €  70 € - 90 €
Het optrekken van de muur  3.000 € - 4.500 €  60 € - 90 €
Totaal  10.080 € - 14.120 €   201,60 € - 282,40 € 
Betonnen schutting

Individueel de totale kosten van de beton schutting aanpassen

Op het eerste gezicht is het een beetje ingewikkeld om de beton schutting prijzen vooraf precies te berekenen als jij een andere beton schutting hoogte, dikte of andere bijzonderheden wenst. Wil jij echter een beton schutting met een hoogte van twee meter en een dikte van dertig centimeter, dan kan je uitgaan van totale kosten tussen 10.080 en 14.120 euro voor een beton schutting van 50 meter lang. Per meter resulteert dit in een schutting meterprijs van 201,60 tot 282,40 euro, die jij kunt extrapoleren naar uw individuele bouwproject en zo een ruwe schatting kunt maken van de betonschuttingprijzen. Voor gevorderde gebruikers raden wij een berekening per kubieke meter aan. Als een meter beton schutting in ons rekenvoorbeeld 201,60 tot 282,40 euro kost, kan jij deze prijs omrekenen naar zijn kubieke meter. Eén meter van onze voorbeeld beton schutting is één meter breed, twee meter hoog en 0,3 meter diep. Dit resulteert in een volume van 0,6 kubieke meter per meter omheining. Wil jij een betonnen schutting met bijvoorbeeld een hoogte van 2,20 meter en een breedte van 80 centimeter, reken dan 1 meter maal 2,20 meter maal 0,80 meter = 1,76 kubieke meter. Dat is 2,98 maal 0,6, dus je kunt de prijzen voor zo'n betonnen schutting verwachten van (201,60 euro maal 2,98 =) 601,44 euro tot (282,40 euro maal 2,98 =) 842,50 euro.

Kosten van cellenbeton

Het cellenbeton waarvan de betonnen schutting is gemaakt, maakt slechts ongeveer een derde van de totale kosten uit. Je kunt cellenbeton kopen vanaf 120 euro per kubieke meter, maar je kunt ook tot 160 euro betalen. Een muur van twee meter hoog en 30 centimeter breed heeft 0,6 kubieke meter, dus jij kunt rekenen op een prijs vanaf 72 euro per meter schutting. Gemiddeld kosten de via Zoofy geplaatste betonnen schuttingen tussen 70 en 100 euro per meter schutting volgens bovenstaand voorbeeld, dat wil zeggen tussen 116,67 en 166,67 euro per kubieke meter. Voor het lijmen van cellenbeton, ervan uitgaande dat jij werkt met blokken met de standaardafmeting van 62 bij 25 centimeter, is ongeveer drie tot vier kilogram lijm nodig per meter schutting volgens de bovengenoemde afmetingen. De kosten hiervoor bedragen tussen 1,60 en 2,40 euro per meter omheining.

Arbeidsloon en bekledingskosten

Voor de arbeidskosten van de metselaar kan jij rekenen met kosten van 3.500 tot 4.000 euro voor de hierboven beschreven betonnen schutting met een lengte van 50 meter. Per meter omheining komt dit neer op een prijs van tussen de 60 en 90 euro. De bekleding van uw nieuwe beton schutting is wat de beton schutting weerbestendig en mooi maakt. Afhankelijk van wat jij kiest, kunnen de kosten voor de betonnen schuttingpanelen oplopen van 70 tot 90 euro of meer per meter schutting. In het bovenstaande voorbeeld is gerekend met hoogwaardige panelen die via RAL-kleuren kunnen worden aangepast en ook via versterkte voetstukken aan een helling kunnen worden bevestigd. De oppervlaktecoating in ons voorbeeld is op acrylbasis.

Vraag naar beton schutting prijzen op Zoofy

Je kent nu in één oogopslag de prijzen van beton schuttingen en kunt uw eigen kosten schatten met een regel van drie. Nu is het tijd om uw bestelling bij Zoofy in te dienen, zodat wij de perfecte professional voor jou kunnen regelen. Weet je nog niet wat je wilt of nodig hebt? Dat is ook een bevel. Laat ruimtes leeg in uw bestelling, stel vragen, en jij krijgt advies van de metselaar die bij jou past, en uiteindelijk een absoluut individuele offerte voor uw betonnen schutting.

Top Klusjesmans

kobe
Kobe Klusjesman
5/5 - 145 Reviews
Pelt
204 jobs done
Klusjesman

Met al 25+ jaar ervaring heb ik elk klusje zo gedaan. Mijn favoriete klus is het ophangen van spiegels en lampen.

De communicatie rondom de afspraak heb ik als prettig ervaren. Tijdens het beoordelen van het probleem gaf Kobe duidelijk aan wat de opties waren om het probleem op te lossen en dacht hij goed met mij mee.

Boek een klus
Evert
Evert Klusjesman
5/5 - 34 Reviews
Hamme
69 jobs done
Klusjesman

Met al 20 jaar ervaring als klusjesman heb ik inmiddels alles wel gezien. Doorgaans ben ik vooral bezig met keuken plaatsen, maar Zoofy is ideaal voor de kleinere klusjes tussendoor.

Ontzettend aardige klusman die naast goed werk leverde ook goed communiceerde. Een aanrader!

Boek een klus