Kosten voor dakreiniging

Is jouw dak vergeven van het mos of ziet het er door het weer niet meer zo schoon uit? Dan moet je denken aan een professionele dakreiniging. Ontdek hier wat een dakreiniging kost en welke werkzaamheden daarbij worden uitgevoerd.

Zo ontstaan de kosten voor dakreiniging

Het is belangrijk dat dakreiniging professioneel wordt uitgevoerd, anders bestaat het risico van schade aan de dakpannen, dakplaten of andere bestaande dakbedekking. Soms ontstaan er lekken, die desastreuze gevolgen kunnen hebben en aanzienlijke extra kosten met zich meebrengen. De kosten van dakreiniging hangen in de eerste plaats af van de grootte van het dak. Daarnaast spelen de dakhelling, de mate van vervuiling en ook de toegang tot het dak een rol. De hoeveelheid werk en dus de kosten stijgen evenredig met deze aspecten. Als er tijdens de dakreiniging schade aan het dak wordt ontdekt, wat niet ongewoon is, moet je ook rekenen op extra kosten voor de reparatie ervan. In dergelijke gevallen is het belangrijk om af te wegen of dakreiniging qua kosten überhaupt de moeite waard is en of dakrenovatie niet verstandiger is.

Zo zijn de kosten voor dakreiniging samengesteld

Klus Schatting per vierkante meter
Eenvoudige dakreiniging  5 € - 15 €
Coating  15 € - 30 €
Mogelijke toeslagen  6 € - 12 €
De prijstabel heeft betrekking op hellende daken. Het reinigen van platte daken is aanzienlijk goedkoper. Afhankelijk van de vraag of een plat dak stabiel genoeg is om op te lopen, is het meestal voldoende om het met een bezem en een borstel schoon te maken. Dit is gemakkelijk zelf te doen, dus dakdekkers zijn hier meestal niet voor nodig. dakreiniging

Wat kost dakreiniging?

Afhankelijk van de mate van vervuiling en de toegankelijkheid van jouw dak kan jij rekenen op een bedrag tussen 20 en 60 euro per vierkante meter voor dakreiniging. Voor een dakoppervlak van 100 vierkante meter is dat 2.000 tot 5.000 euro. In de meeste gevallen komen daar nog reiskosten van 40 tot 60 euro bij.

Kosten van dakreiniging

Voor de eenvoudige reiniging van jouw dak moet jij rekenen op 5 tot 15 euro per vierkante meter. De prijs hiervan hangt af van hoe steil jouw dak is, aangezien dit de toegang bemoeilijkt en er extra materiaal nodig kan zijn. Als jouw dak veel hoeken of kronkels heeft, zal de prijs ook stijgen. In het meest ongecompliceerde geval kunnen de dakdekkers gemakkelijk alle plekken bereiken met de hogedrukreiniger, wat de hoeveelheid werk beheersbaar maakt.

Kosten van dakcoating

Na de reiniging wordt een coating aangebracht om het dak beter bestand te maken tegen vuil. Afhankelijk van het gebruikte materiaal wordt 15 tot 30 euro per vierkante meter in rekening gebracht. Een transparante kit met een speciale impregneerspray is goedkoper dan een nano-coating, die vuil doet opdwarrelen.

Mogelijke extra kosten voor dakreiniging

Als jouw dak zwaar is aangetast door mos, gebruiken dakdekkers vaak een methode om micro-organismen te verwijderen. Een speciaal middel wordt na de reiniging van het dak over een groot oppervlak aangebracht, waarbij de micro-organismen als het ware het resterende mos "opeten" dat bij gebrek aan toegankelijkheid niet volledig kon worden verwijderd. Dit voorkomt relatief betrouwbaar de vorming van nieuw mos, maar heeft met 5 tot 10 euro per vierkante meter ook zijn prijs. Als de mosaantasting bijzonder uitgesproken is, kunnen verdere toeslagen worden opgelegd. Hetzelfde geldt voor het gebruik van speciale apparatuur en voor bijzonder ingewikkelde toegang tot bepaalde delen van het dak. Deze toeslagen kunnen variëren van 5 tot 10 euro per vierkante meter. Soms zijn ook zeer specifieke schoonmaakmiddelen nodig, in welk geval extra kosten van 1 tot 2 euro per vierkante meter kunnen ontstaan. Tip: Als jouw dak een bijzonder groot oppervlak heeft, bieden veel dakdekkers goedkopere prijzen per vierkante meter voor de gehele reiniging. Het tegendeel kan echter waar zijn voor bijzonder kleine daken.

Zoofy zorgt voor het schoonmaken van jouw dak

Voordat jij jouw dak laat reinigen, moet je het eerst laten inspecteren om eventuele schade of lekken op te sporen. Bij een dakreiniging worden grote hoeveelheden water gebruikt, die door lekken kunnen dringen en navenant grote schade aan jouw huis kunnen veroorzaken. Vooral wanneer dergelijke schade wordt ontdekt, moet je zorgvuldig overwegen of een dakreiniging in tegenstelling tot een dakrenovatie qua kosten nog de moeite waard is. Bij Zoofy vind jij ervaren dakdekkers die je professioneel en uitgebreid adviseren over jouw zorgen. Zodra je de beste oplossing voor jou hebt gevonden, zorgen de dakdekkers van Zoofy voor de reiniging van jouw dak. Als jij besluit jouw dak te laten renoveren, kan je daarvoor ook ondersteuning krijgen bij Zoofy.

Top Klusjesmans

Evert
Evert Klusjesman
5/5 - 34 Reviews
Hamme
69 jobs done
Klusjesman

Met al 20 jaar ervaring als klusjesman heb ik inmiddels alles wel gezien. Doorgaans ben ik vooral bezig met keuken plaatsen, maar Zoofy is ideaal voor de kleinere klusjes tussendoor.

Ontzettend aardige klusman die naast goed werk leverde ook goed communiceerde. Een aanrader!

Boek een klus
kobe
Kobe Klusjesman
5/5 - 145 Reviews
Pelt
204 jobs done
Klusjesman

Met al 25+ jaar ervaring heb ik elk klusje zo gedaan. Mijn favoriete klus is het ophangen van spiegels en lampen.

De communicatie rondom de afspraak heb ik als prettig ervaren. Tijdens het beoordelen van het probleem gaf Kobe duidelijk aan wat de opties waren om het probleem op te lossen en dacht hij goed met mij mee.

Boek een klus