Kosten vloertegels

Waarmee moet ik de vloer betegelen?

Tegels voor de vloer zijn bijzonder robuust en duurzaam. Maar er zijn verschillen in vloertegels waarmee jij bij jouw planning al rekening moet houden. Vloertegels hebben drie belangrijke eigenschappen:
  1. Schuurbestendigheid
  2. Slipbestendigheid
  3. Slipweerstand
Er zijn vijf verschillende klassen van slijtvastheid. Vloertegels met slijtvastheid 2 zijn geschikt voor woon- en slaapkamers. Klasse 3 is geschikt voor keukens en gangen. De klassen 4 en 5 worden aanbevolen voor jouw bedrijfspanden en drukbezochte toegangszones. De slipweerstand wordt ingedeeld volgens de helling van de vloer en is in het algemeen niet al te belangrijk voor een rechte vloer in privéruimten. De groepen slipweerstand zijn verdeeld in R9, R10, R11, R12 en R13. Voor particulier gebruik zijn R9-vloertegels voldoende. Slipweerstand heeft betrekking op natte vloeren en wordt onderverdeeld in A-, B- en C-tegels. Voor badkamers en keukens of andere ruimten waar vocht op de vloer kan komen en dus gevaar voor uitglijden kan opleveren, adviseren wij B slipbestendige tegels.

Dit is hoe de kosten zijn opgebouwd

Het professioneel laten betegelen van een vloer kost veel tijd en dus geld. Voor de permanent hygiënische, onderhoudsvriendelijke en stijlvolle vloer worden materiaalkosten, arbeidskosten en reiskosten gemaakt.
Wat kost de sectie?    Prijs per vierkante meter Prijs voor kamer van 20 m²
Vloertegels (10 % afval)  10 € - 20 €  200 € - 400 €
Lijm  2 € - 4 €  40 € - 80 €
Grout / blijvend elastische verbinding  3,50 € - 10,00 €  70 € - 200 €
Leggen/voegen (24 m2)  30 € - 35 €  600 € - 700 €
Trekrandverbinding  -  100 € - 200 €
Montage van plinten  -  100 € - 200 €
Totaal  58 € - 93 €   1.110 € - 1.780 €
kosten vloertegels

Dit zijn de totale kosten: Vloertegels

Als je een kamer van twintig vierkante meter wilt laten betegelen, kost dat gemiddeld tussen de 1.160 en 1.860 euro. Deze kosten geven een berekend gemiddelde van 58 tot 93 euro per vierkante meter, maar kunnen niet per vierkante meter worden geëxtrapoleerd naar een bepaald project. Als je bijvoorbeeld geen plinten wilt, bespaart je geld. Als jij meerdere kleine kamers wilt laten betegelen, kunnen de materiaalkosten net zo hoog zijn als wanneer jij slechts één grote kamer met hetzelfde vloeroppervlak laat betegelen, maar deze post zal meer kosten vanwege het grotere aantal randvoegen. Idealiter krijg je een offerte op maat via handelaars die hun diensten aanbieden op Zoofy.

Kosten van vloertegels voor jouw vloer

Vloertegels zijn over het algemeen vrij betaalbaar; hier geldt echter geen bovengrens, afhankelijk van jouw eisen inzake design en exclusiviteit. In dit artikel berekenen we met gemiddelde, eenvoudige tegels waarmee jij jouw vloer wilt laten betegelen. Je kunt gemiddelde vloertegels krijgen voor 10 tot 20 euro per vierkante meter. Hoe meer vloertegels jij koopt, hoe goedkoper de afzonderlijke vierkante meter wordt. Let op de afsnijdingen: aangezien tegels naar de rand van de vloer toe moeten worden gesneden zodat de vloer perfect in jouw ruimte past, heb je altijd iets meer tegels nodig dan de ruimte vierkante meters telt. Reken voor de zekerheid met minstens 10% afval.

Arbeidskosten voor vloertegels

De duurste en belangrijkste kosten van vloertegels zijn natuurlijk de arbeidskosten. Specialisten komen naar je toe en doen al het werk: van het vervoer van de tegels tot het exact opmeten en snijden van de tegels, het mengen van de lijm, kit en voegmiddel, het leggen van de tegels en vervolgens het schoonmaken ervan, zodat jij als klant niets hoeft te doen. Je kunt de reiskosten berekenen op 50 tot 80 euro. Dit omvat reeds het vervoer van de tegels. Afhankelijk van de duur van de reis kunnen deze kosten natuurlijk oplopen. Per vierkante meter moet je rekenen met kosten van 30 tot 35 euro voor de werktijd - vooropgesteld dat jij een eenvoudig, recht patroon wilt waarin de vakmensen jouw vloer moeten betegelen. Voor meer veeleisende patronen kunnen de kosten snel verdubbelen.

Bijkomende kosten wanneer jij jouw vloer laat betegelen

Als het gaat om bijkomende kosten, laten we beginnen met te zeggen dat het afhangt van wat jij wilt! Lijm en voegmiddel zijn in ieder geval nodig om ervoor te zorgen dat jouw tegels optimaal en stevig op de vloer blijven liggen. Reken in ieder geval 5,50 tot 14 euro per vierkante meter voor deze kosten. De extra kosten voor het betegelen van de vloer zijn afhankelijk van de manier waarop de tegelvloer tegen de muur komt te liggen. Voor eenvoudige verbindingsvoegen op de muren is permanent elastische verbinding nodig. Als je plintvoegen aan de muur wilt toevoegen, brengt dat ook extra kosten met zich mee. Voor een eenvoudige randvoeg met plint moet je rekenen op 200 tot 400 euro voor een kamer van 20 vierkante meter.

Jouw vloer laten betegelen? Alleen bij Zoofy!

Wees niet bang om jouw bestelling aan Zoofy voor te leggen! Bij ons bieden veel ervaren en professionele tegelzetters hun diensten aan en ontvangen graag jouw opdracht. Maar bij Zoofy krijg je niet zomaar een aanbod als antwoord op je aanvraag! Wij zoeken voor jou de best mogelijke expert en verwijzen jou alleen door naar degene die jouw project optimaal kan uitvoeren.

Top Klusjesmans

kobe
Kobe Klusjesman
5/5 - 145 Reviews
Pelt
204 jobs done
Klusjesman

Met al 25+ jaar ervaring heb ik elk klusje zo gedaan. Mijn favoriete klus is het ophangen van spiegels en lampen.

De communicatie rondom de afspraak heb ik als prettig ervaren. Tijdens het beoordelen van het probleem gaf Kobe duidelijk aan wat de opties waren om het probleem op te lossen en dacht hij goed met mij mee.

Boek een klus
Evert
Evert Klusjesman
5/5 - 34 Reviews
Hamme
69 jobs done
Klusjesman

Met al 20 jaar ervaring als klusjesman heb ik inmiddels alles wel gezien. Doorgaans ben ik vooral bezig met keuken plaatsen, maar Zoofy is ideaal voor de kleinere klusjes tussendoor.

Ontzettend aardige klusman die naast goed werk leverde ook goed communiceerde. Een aanrader!

Boek een klus