Douchecabine plaatsen kosten

Wat is er dan beter dan een nieuwe douchewand te laten plaatsen en jouw badkamer op te knappen? In dit artikel lichten we de prijzen toe voor de installatie van een nieuwe douchewand.

Een nieuwe douchewand installeren: Wat komt er bij kijken?

Als je door de bouwmarkt loopt en naar douchewanden kijkt, lijken ze altijd erg goedkoop. En in principe zijn douchewanden ook heel goedkoop als je ze vergelijkt met de kosten van het werk eromheen. Een nieuwe douchewand installeer je zelden zomaar - althans, alleen als het om nieuwbouw gaat. Als jouw huis al staat en jij al een functionerende badkamer heeft, zal je naast de installatie van de douchewand verschillende kosten moeten maken: je moet misschien een bad of een oude douche ontmantelen, de oude tegels verwijderen en nieuwe aanbrengen. Wat de materialen betreft, heb je naast de tegels ook lijm en voegmiddel nodig. Hierdoor worden de kosten van een douchewand vaak vervijfvoudigd.

Dit zijn de kosten die je moet maken

Laten we eerst verduidelijken wat de arbeidskosten van een professionele vakman voor jou betekenen:
Item  Kosten
15 m² tegels 60 € – 90 €
Lijm/grout  40 € – 50 €
Verwijdering badkuip en oude tegels  720 € – 960 €
Installatie douche en tegelwerk  720 € – 960 €
Verdichting en voegen  360 € – 480 €
Totaal 1.900 € – 2.540 €
Dan zijn er nog verschillende douchewanden, die uiteraard in prijs variëren, afhankelijk van jouw wensen:
Douchecabine  Kosten
Douchecabine met kop  180 € - 470 €
Hoekdouche op de begane grond  300 € - 600 €
Douchecabine twee meter lang vanaf 400 €
Inloopdouche  170 € - 450 €
douchecabine installeren kosten

De kosten van verschillende soorten douchewanden

Welke douchewand wil jij? Wie een nieuwe douchewand wil laten plaatsen, heeft keuze te over: met een cup douchewand gaat het waarschijnlijk niet mis en profiteer jij van de lage prijs van deze populairste douchewand. Je kunt dit type overdekking opleuken met bijvoorbeeld een regendouche of een speciaal douchepaneel. Gelijkvloerse douches zijn niet alleen modern, maar ook drempelvrij. Als jij kiest voor een vlakke douche, kan je zelfs de grootte van de douche individueel bepalen. Wat dacht je van een douchewand van twee meter lang? Dat kan ook met een douchewand van een schuifwand. Of wil je het helemaal zonder douchedeur, gordijn of hoekinstap stellen? Dan is een inloopdouche misschien interessant voor jou. Dit type douchewand ziet er niet per se uit als een zwembad: hij is ook verkrijgbaar in stijlvol glas, zodat hij het natte gedeelte van jouw badkamer royaal afscheidt.

Kosten voor de installatie van een douchewand

Je hebt een vakman nodig om een nieuwe douchewand te installeren. Naast de kosten van de douchewand die jij wilt, zijn er kosten voor de installatie. Als een badkuip of een oude douchewand moet worden gedemonteerd, kost dat tot 960 euro. Met een badkuip zijn twee ambachtslieden voor een hele dag in dienst. De installatie van de nieuwe douchecabine, inclusief de aansluiting van de afvoerleiding en de douchegarnituur, neemt ongeveer evenveel tijd in beslag en ligt dus binnen dezelfde kostenmarge. Nadat alles is geplaatst, moet de nieuwe douchewand worden verdicht en gevoegd. Gemiddeld worden hiervoor arbeidskosten van 360 tot 480 euro gemaakt. In totaal moet je rekenen op kosten voor materialen en vaklui van 1.900 tot 2.540 euro. Daarbij komen nog kosten voor de douchewand en speciale wensen, zodat je in totaal op 2.080 tot 3.140 euro of meer kunt rekenen.

Kosten van gelijkvloerse douches

Als je hebt gekozen voor een gelijkvloerse douche, zullen de bovenstaande prijsklassen niet volstaan. Voor een douche op de begane grond moet de vloer worden opgehoogd. Afhankelijk van de hoogte van de vloer en de plaats van de afvoerleiding kan je te maken krijgen met kosten van enkele duizenden euro's. Idealiter win je vooraf advies in en vraag je een concrete offerte voordat jij een gelijkvloerse douche in jouw badkamer laat installeren.

Een douchewand installeren met Zoofy

We verkopen jou geen douchewand, maar we hebben genoeg professionals die op jou en jouw bestelling wachten! Dien jouw bestelling bij ons in, met een beschrijving van de douchewand die jij wilt installeren en de uitdagingen en opties die wachten op de vakmensen die hun diensten aanbieden via Zoofy. Wij zoeken voor jou de meest geschikte vakman, zodat je binnenkort kunt genieten van een gloednieuwe, stijlvolle en comfortabele douchewand.

Top Loodgieters

Rachid
Rachid Loodgieter
5/5 - 45 Reviews
Gent
78 jobs done
Loodgieter

Ik werk al 30+ jaar in het vak. Verstoppingen, leidingen verleggen, nieuwe kranen plaatsen, noem het maar op. Elke loodgieters klus heb ik ervaring mee.

Ik kreeg keurig een appje dat hij onderweg was. Het vervangen van de kraan was lastig i.v.m. ruimtegebrek, maar hij heeft het netjes voor elkaar gekregen.

Boek een klus
Henk
Henk Loodgieter
5/5 - 54 Reviews
Leuven
88 jobs done
Loodgieter

Mijn favoriete klus is het oplossen van verstoppingen, daar worden de mensen altijd zo blij van.

Zeer snelle en vakkundige service, in plaats van de volgende dag zelfs de zelfde dag de klus geklaard. Goede communicatie, vriendelijk en ik ben super blij met Henk.

Boek een klus