Kosten leidingreiniging

De meest voorkomende redenen voor een buisverstopping

Voordat we jou een overzicht geven van wat een leidingsreiniging kan kosten, willen we jou vertellen over de meest voorkomende redenen die leiden tot een leidingsverstopping en hoe jij die kunt voorkomen. Haar en vetaanslag blijven graag hangen in de leidingen en verzamelen zich op één plaats. Samen kunnen de vet resten van de afwas en het haar van de douche zelfs een vrij brede buis verstoppen. Geleidelijk komen er andere kleine resten bij en al gauw is de leiding zo goed als verstopt en kunnen zelfs vloeistoffen moeilijk langs de verstopte plek komen. Om dit te voorkomen kan jij in de gootsteen en onder de douche zeven gebruiken om haren en grovere resten tegen te houden. Jij kunt jouw vaat ook even schrapen voordat je ze afwast en etensresten bij het organisch afval doen, zodat er zo min mogelijk door de afvoer gaat. Chemische schoonmaakmiddelen en de meeste pijpreinigers kunnen door de chemische reactie chemische brandwonden veroorzaken aan het plastic of zelfs het metaal van de pijpen. Daarom moet je het gebruik van dergelijke middelen indien mogelijk vermijden. In plaats daarvan is het een goed idee om eens per week 2 tot 3 minuten heet water door de afvoer te laten lopen. Dit maakt resten vaak al los voordat de verstopping optreedt. Lichte verstoppingen kunnen meestal ook met heet water worden verwijderd. Je hoeft pas aan de kosten van leidingsreiniging te denken als het water niet meer vanzelf wegstroomt.

De kosten voor het reinigen van de leidingen zijn als volgt opgebouwd

Leidingsreiniging met een reinigingsmachine Prijs voor 2 uur Prijs per uur
Werktijd van de loodgieter 150€ 75€
Gebruik van de reinigingsmachine voor leidingen 150 € 75 €
Totaal 230 € 115 €
Rioolreiniging  Prijs
Camera-inspectie 180 €
Chemische rioolreiniging 530 €
Totaal 710 €
leidingsreiniging

Pijp schoonmaken: Totale kosten

Wat een leidingsreiniging kan kosten hangt een beetje af van de verstopping. Een ervaren loodgieter neemt een uurtarief van ongeveer 40 euro. Maar zelden is een hardnekkige verstopping binnen een uur verholpen. Dus voor 2 uur werk kun je rekenen op 80 euro. Als de verstopping niet met eenvoudige middelen kan worden verholpen, zal de loodgieter een speciale buisreinigingsmachine gebruiken, die ongeveer 75 euro per uur kost. Als het 2 uur duurt, kost het 150 euro. In totaal kan je rekenen op 115 euro per uur voor leidingsreiniging, of 230 euro voor 2 uur.

Kosten voor het reinigen van leidingen

Als blijkt dat je de verstopping in jouw afvoer niet zelf kunt verhelpen, moet je een loodgieter bellen. Hij of zij zal eerst proberen het probleem te verwijderen met eenvoudige middelen zoals een spiraal. Als dat niet werkt, heeft een loodgieter ook chemische middelen die alleen toegankelijk zijn voor een vakman en die meer succes beloven dan commerciële leidingsreinigers. Het werk van de loodgieter kost ongeveer 40 euro per uur. Als al deze methoden geen succes hebben, neemt de loodgieter zijn toevlucht tot een mechanische oplossing. Bij thermische reiniging bijvoorbeeld worden de leidingen afgetapt en verwarmd, zodat de aanslag erin opdroogt en vervolgens gemakkelijker kan worden weggespoeld. Bij mechanische reiniging kan je rekenen op 75 euro per uur.

Kosten voor afvoerreiniging

Als leidingsreiniging geen verbetering brengt of verstoppingen blijven terugkomen, kan een afvoerreiniging nodig zijn. In dit geval zal je meer moeten betalen, maar alle problemen zijn daarna opgelost. De rit van de spoelwagen kost ongeveer 50 euro. Daarna wordt de leiding doorgespoeld, wat ongeveer 220 euro kost. Vervolgens wordt de buis met een tv-camera geïnspecteerd en de toestand ervan gecontroleerd. De prijs hiervoor is ongeveer 180 euro. Als alles in orde is, kan een chemische rioolreiniging worden uitgevoerd. Dat is met 530 euro niet bepaald goedkoop, maar het spoelt alle resten weg, zodat er in de toekomst geen ernstige verstoppingen meer optreden. Dus idealiter kan jij je een afvoerreiniging veroorloven voor ongeveer 760 euro. Afhankelijk van de toestand en de plaats van de pijp kan de prijs aanzienlijk hoger zijn.

Zoofy vindt voor jou een professional voor het reinigen van leidingen!

Nu heb jij alle informatie over wat een leidingsreiniging kost. Als je de verstopping niet zelf kunt verhelpen en hebt besloten de hulp van een ervaren loodgieter in te roepen, maak dan een bestelling aan op Zoofy en upload jouw offerte. Wij zullen jou doorverwijzen naar een professioneel loodgietersbedrijf dat jouw probleem zal oplossen. Wij geven jou een offerte op maat om jouw afvoer snel te laten ontstoppen.

Top Loodgieters

Rachid
Rachid Loodgieter
5/5 - 45 Reviews
Gent
78 jobs done
Loodgieter

Ik werk al 30+ jaar in het vak. Verstoppingen, leidingen verleggen, nieuwe kranen plaatsen, noem het maar op. Elke loodgieters klus heb ik ervaring mee.

Ik kreeg keurig een appje dat hij onderweg was. Het vervangen van de kraan was lastig i.v.m. ruimtegebrek, maar hij heeft het netjes voor elkaar gekregen.

Boek een klus
Henk
Henk Loodgieter
5/5 - 54 Reviews
Leuven
88 jobs done
Loodgieter

Mijn favoriete klus is het oplossen van verstoppingen, daar worden de mensen altijd zo blij van.

Zeer snelle en vakkundige service, in plaats van de volgende dag zelfs de zelfde dag de klus geklaard. Goede communicatie, vriendelijk en ik ben super blij met Henk.

Boek een klus