Een kattenluik plaatsen kosten

Jouw geliefde kat of kater moet zich niet alleen in huis, maar ook buiten op zijn gemak voelen en naar believen naar binnen en buiten kunnen gaan? Dan is een kattenluik iets voor hen. Net als hondenluiken kunnen deze luiken in jouw huis of achterdeur worden aangebracht zonder dat er structurele wijzigingen aan de gevel, de muur of het metselwerk hoeven te worden aangebracht. In dit artikel vertellen we jou hoeveel het kost om een kattenluik te installeren.

Waar moet het kattenluik geplaatst worden?

Bij houten deuren kan jij je zeker voorstellen hoe eenvoudig de installatie van een kattenluik is. Een deel van het hout wordt verwijderd, het kattenluik wordt geplaatst en vastgeschroefd, en het kattenluik is klaar. Maar jij kunt ook een kattenluik in een glazen deur plaatsen. Hiervoor wordt door een glaszetter een uitsparing gemaakt voor conventionele glas- en terrasdeuren. Er bestaan kant-en-klare kattenluiken die bedoeld zijn als vrijloopdeur, speciaal voor glazen deuren en ook voor ramen. Jij mag in huurwoningen geen kattenluik installeren, omdat dit een structurele verandering is. Als je een bijzonder diervriendelijke huisbaas hebt, kan hij of zij jou toestaan een kattenluik te installeren. Maar omdat kattenluiken het risico op inbraak vergroten, kan jij jouw verzekeringsdekking in gevaar brengen. Als je bezorgd bent over het risico van inbraak, kan het de moeite waard zijn om een kattenhuis in de tuin te bouwen. Hier vinden jouw viervoeters bescherming tegen weer en wind als ze buiten zijn en jij niet thuis bent om het dier in de flat te laten. Onze tip: laat jouw kattenluik op de eerste verdieping installeren. Katten zijn ware meesters in het klimmen en kunnen bijvoorbeeld via een boom of door behendig van een muur naar het balkon te springen een kattenluik in een balkondeur of een raam met een vensterbank bereiken. Daartoe kan jij ook extra klimmogelijkheden voor de kat installeren, zoals een kattentrap, zodat je geen verhoogd inbraakrisico hebt, maar een comfortabel en goed functionerend kattenluik voor jouw huisdieren.
Kattenluik in houten deur  Kosten
Kattenluik  40 € - 170 €
Installatie  100 € - 400 €
Totaal  140 € - 570 € 
Kattenluik in glazen deur of raam  Kosten
Kattenluik  16 € - 140 €
Installatie  400 € - 600 €
Totaal  416 € - 640 €
kattenluik

Wat het kost om een kattenluik te laten installeren

Als je een kattenluik door een vakman wilt laten installeren, kan je rekenen op totale kosten tussen 116 en 570 euro. Voor een kattenluik in een houten deur betaal je tussen 140 en 570 euro, voor een kattenluik in een raam of in een glazen deur moet je rekenen op kosten tussen 116 en 540 euro.

Kosten van een kattenluik in de houten deur

Voor houten deuren is er een groot aantal kant-en-klare kattenluiken, die jij in een houten deur kunt laten inbouwen. Je kunt een handmatig afsluitbaar kattenluik kopen of zelf een kattenluik laten ontwerpen en bouwen. In totaal kan je voor een goed, zelfgemaakt kattenluik rekenen op een bedrag tussen 40 en 80 euro. Als je een kattenluik wilt dat infrarood werkt en gekoppeld is aan een specifieke halsband voor jouw huisdier, zodat alleen jouw kat het huis binnen kan, kan je rekenen op hogere kosten tot 170 euro. De installatiekosten voor de vakman, inclusief reiskosten en andere materiaalkosten, zullen tussen 100 en 400 euro bedragen. Zo kost een kattenluik in een houten deur tussen 140 en 570 euro.

Kattenluik in ramen en glazen deuren: Kosten

Als je een kattenluik in een raam of glazen deur wilt laten plaatsen, moet een glaszetter eerst jouw glas komen opensnijden, zodat het luik kan worden geplaatst. De kosten voor de vakman, inclusief reiskosten, zullen tussen 100 en 400 euro liggen. Hierbij geldt: hoe ingewikkelder de installatie van het kattenluik is, hoe hoger de kosten voor de vakman zullen zijn. Er bestaan al zeer goedkope kattenluiken vanaf 16 euro, die eigenlijk alleen maar een luikje in jouw glazen deur of in jouw raam voorstellen. Er zijn kattenluiken die in beide richtingen geopend kunnen worden, maar ook die waar jouw dier alleen doorheen kan naar buiten. Er zijn echter ook kattenluiken in de duurdere prijsklasse tot 140 euro die zijn uitgerust met een automatische deuropener, d.w.z. dat ze alleen opengaan als jouw kat op een knop drukt. In totaal kan jij voor een kattenluik raamkosten of voor een glazen deur kattenluik rekenen met tussen de 116 en 540 euro inclusief vakman kosten.

Laat een kattenluik installeren met Zoofy

Of het nu gaat om een houten deur, een glazen deur of een raam: een kattenluik is een echte zegen, vooral voor bijzonder dierminnende kattenbezitters. Laat jouw kattenluik installeren door de experts van Zoofy! Bij Zoofy vindt je verschillende timmerlieden en glaszetters die graag jouw project aannemen. Upload jouw opdracht naar en en binnenkort koppelen wij jou aan het gespecialiseerde bedrijf dat het beste bij jou en jouw klus past.

Top Klusjesmans

kobe
Kobe Klusjesman
5/5 - 145 Reviews
Pelt
204 jobs done
Klusjesman

Met al 25+ jaar ervaring heb ik elk klusje zo gedaan. Mijn favoriete klus is het ophangen van spiegels en lampen.

De communicatie rondom de afspraak heb ik als prettig ervaren. Tijdens het beoordelen van het probleem gaf Kobe duidelijk aan wat de opties waren om het probleem op te lossen en dacht hij goed met mij mee.

Boek een klus
Evert
Evert Klusjesman
5/5 - 34 Reviews
Hamme
69 jobs done
Klusjesman

Met al 20 jaar ervaring als klusjesman heb ik inmiddels alles wel gezien. Doorgaans ben ik vooral bezig met keuken plaatsen, maar Zoofy is ideaal voor de kleinere klusjes tussendoor.

Ontzettend aardige klusman die naast goed werk leverde ook goed communiceerde. Een aanrader!

Boek een klus