Hoeveel kost de installatie van raamroosters?

Kosten voor raamroosters

Een van de meest effectieve manieren om inbrekers af te schrikken is het installeren van tralies voor de ramen van jouw huis. Ze kunnen ook leiden tot lagere verzekeringspremies voor jouw huis, omdat het risico op inbraak kleiner wordt. Het is belangrijk dat je de juiste soort roosters plaatst en dat ze correct worden uitgevoerd om doeltreffend te zijn. Huur een professionele installateur in voor jouw beveiligingsbehoeften.
Gemiddelde 936 €
Gemiddeld tussen 510 € - 1.381 €
Low End - High End 200 € - 2.300 €

Prijs per type

Inbraakstaven kosten tussen de 90 en 1.000 euro. De prijs hangt af van de grootte van jouw raam en het materiaal waarvan de tralies zijn gemaakt. De meeste raamspijlen zijn van staal of aluminium, maar er zijn ook zwaardere exemplaren van smeedijzer. Op maat gemaakte en decoratieve ontwerpen zijn meestal duurder. Hieronder volgt een overzicht van de prijsklasse van de meest voorkomende types.
Materiaal Prijs
Aluminium & Staal 90 € - 500 €
Smeedijzer 100 € - 1.000 €
Transparant 150 € - 700 €
Decoratief 100 € - 1.000 €

Aluminium en stalen raambeschermers

Stalen en aluminium raambeveiligingsroosters zijn verkrijgbaar vanaf 90 euro per raam en vormen het merendeel van de verkochte producten. Ze zijn verkrijgbaar in uitbreidbare uitvoeringen en kunnen ook worden afgewerkt met een witte poedercoating die past bij lichtgekleurde huizen.

Smeedijzer

De prijzen voor smeedijzeren raamroosters variëren van 100 euro voor een raam van 65,5 x 33 centimeter tot meer dan 1000 euro voor een op maat gemaakt exemplaar. Deze prijzen zijn exclusief installatie. Smeedijzeren spijlen zijn stevig en gemakkelijk te monteren, waardoor ze favoriet zijn bij kopers. Ze zijn ook gemakkelijk te vinden. Kopers kunnen kiezen uit verschillende ontwerpen.

Transparant rooster

Transparante anti-inbraakroosters beginnen bij 150 euro voor een klein raam. Ze zijn duurder dan conventionele stalen of aluminium roosters. Ze zijn gemaakt van hetzelfde materiaal dat wordt gebruikt in beschermende schilden, helmvizieren, vliegtuigramen en nog veel meer. Zij zijn pas onlangs op de markt gekomen en zijn wellicht niet overal verkrijgbaar. Zij bieden de volgende voordelen:
  • Bestand tegen roest en corrosie
  • Moeilijk te breken zonder speciaal gereedschap
  • Gemakkelijk schoon te maken
  • Kogelvrije kracht

Decoratieve roosters voor ramen - raamroosters

Decoratieve veiligheidsstangen voor kleine ramen beginnen bij iets meer dan 100 euro per raam. Modellen met snelsluitingen en aangepaste afwerkingen kunnen meer dan 1.000 euro kosten voor grotere ramen. De meeste sierstangen zijn gemaakt van smeedijzer, staal of aluminium. Ze zijn duurder dan de standaardmodellen, maar bieden de volgende voordelen:
  • Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.
  • Opties zijn spiralen, bloemen en aangepaste ontwerpen.
  • Ze kunnen bijdragen tot de esthetiek van een huis.

Binnenste vs. buitenste staven

Er is niet veel prijsverschil tussen binnen- en buitenbeschermingsroosters. De meeste zijn ontworpen om aan de buitenkant van een huis of gebouw te worden gemonteerd. Binnen veiligheidsroosters maken het inbrekers moeilijk omdat ze aan de binnenkant van een raam worden gemonteerd. Inbrekers moeten eerst het raam openbreken voordat ze de beveiligingsroosters kunnen benaderen.

Roosters voor ramen die open kunnen

Veiligheidsroosters voor te openen ramen zijn verkrijgbaar vanaf 220 euro. Ze zijn verkrijgbaar in aluminium, staal en smeedijzer. Ze worden ook wel "scharnierende" of "wegdraaibare" veiligheidsroosters genoemd. Ze hebben deze bijnaam gekregen omdat ze scharnieren hebben waarmee de tralies open kunnen, zodat ze gemakkelijk naar buiten kunnen. Veel mensen houden ervan omdat ze de veiligheid verhogen en het schoonmaken van de ramen vergemakkelijken.

Kosten voor de installatie van tralies op ramen

De gemiddelde kosten voor het aanbrengen van tralies op de meeste ramen bedragen 150 euro per raam, exclusief materiaal. Voor schilderramen en andere grote ramen bedragen de kosten gemiddeld 300 euro per raam. Deze prijsverhoging is te wijten aan het feit dat er meerdere vakmensen nodig zijn om de tralies op te tillen en te installeren.

Prijzen voor branddeuren

Branddeuren kosten tussen 300 en 450 euro, inclusief montage. Controleer voor de aankoop of de deur voldoet aan de veiligheidsvoorschriften van de plaatselijke brandweer.

Verwijderingskosten - raamroosters

Een vakman kan voor 65 tot 75 euro de tralies van een klein raam verwijderen. De kosten van het verwijderen hangen af van het aantal ramen en hun grootte. In het algemeen is verwijdering minder duur omdat het minder tijd kost. Je hoeft geen tijd te besteden aan meten, proefgaten boren of schroeven verankeren.

Kapotte poorten vervangen

Het vervangen van een kapot veiligheidshek kost tussen de 275 en 425 euro. Deze prijs is inclusief verwijdering, reparatie en herstel.

Plaatsing van veiligheidsroosters voor ramen

De plaatsing van jouw veiligheidsroosters is van invloed op de aankoopprijs en de installatiekosten. Enkele van de meest populaire plaatsen om raambeveiligingsroosters te installeren zijn de volgende:

Kelderraam veiligheidsroosters - Raamroosters

De kosten van veiligheidsroosters voor kelderramen zijn lager dan gemiddeld, en variëren van 100 tot 200 euro inclusief installatie. Dat komt omdat ze meestal kleiner zijn. De installatie van uitzetramen kost tussen 150 en 300 euro. Kelderramen en uitzetramen, die zich bevinden in kelders met woonvertrekken, zijn de populairste plaatsen om veiligheidsroosters te installeren. Via vluchtramen kunnen mensen de ruimte verlaten in geval van brand of een andere noodsituatie. Door hun ligging zijn ze de populairste ingangen voor inbrekers.

Huizen of appartementen op de begane grond

Veiligheidsroosters voor panoramische ramen en deuren kunnen meer dan 200 euro kosten. Vanwege hun omvang zijn ze duurder dan die voor uitzetramen. Naast kelderramen zijn ramen en deuren op de begane grond de populairste plaatsen om veiligheidsroosters te installeren. Inbrekers kunnen zich verbergen achter struiken of bomen wanneer zij proberen in te breken via een raam of deur op de begane grond.

Roosters voor de kinderkamer

Kindvriendelijke veiligheidshekjes worden steeds populairder bij ouders. Veiligheidshekken voor de kinderkamer bieden niet alleen extra bescherming tegen inbrekers. Ze kunnen ook voorkomen dat een peuter uit het raam valt. Zorg wel voor een vluchtroute voor het geval een brand de hoofddeur of uitgang blokkeert.

Slaapkamers met brandtrappen in een flat of flatgebouw

De criminaliteit is meestal hoger in stedelijke gebieden waar flats en flatgebouwen staan. Brandtrappen in slaapkamers zijn een ander populair toegangspunt voor criminelen, wat de noodzaak van veiligheidsstangen benadrukt.

Doe-het-zelf installatie van raambeveiliging in vergelijking met het inhuren van een vakman

Kosten raambeveiligingsroosters? Het installeren van veiligheidsroosters vereist vaardigheid en nauwkeurigheid. De juiste plaatsing is essentieel voor de veiligheid en doeltreffendheid. Bovendien kan een vakman ervoor zorgen dat ze voldoen aan de plaatselijke bouwvoorschriften. Als je een fout maakt bij het installeren van de tralies, kunnen de bewoners zichzelf misschien niet redden in geval van brand of een ander veiligheidsrisico. Om deze redenen is installatie door een opgeleide raamvakman de beste manier om ervoor te zorgen dat jouw roosters effectief zijn. Als je besluit het zelf te doen, zorg er dan voor dat je de juiste opleiding hebt.  

Top Klusjesmans

Evert
Evert Klusjesman
5/5 - 34 Reviews
Hamme
69 jobs done
Klusjesman

Met al 20 jaar ervaring als klusjesman heb ik inmiddels alles wel gezien. Doorgaans ben ik vooral bezig met keuken plaatsen, maar Zoofy is ideaal voor de kleinere klusjes tussendoor.

Ontzettend aardige klusman die naast goed werk leverde ook goed communiceerde. Een aanrader!

Boek een klus
kobe
Kobe Klusjesman
5/5 - 145 Reviews
Pelt
204 jobs done
Klusjesman

Met al 25+ jaar ervaring heb ik elk klusje zo gedaan. Mijn favoriete klus is het ophangen van spiegels en lampen.

De communicatie rondom de afspraak heb ik als prettig ervaren. Tijdens het beoordelen van het probleem gaf Kobe duidelijk aan wat de opties waren om het probleem op te lossen en dacht hij goed met mij mee.

Boek een klus