Hoeveel kost het om een TV te monteren?

Installatiekosten Montage van een televisie

Het ophangen van een tv kost tussen de 162 en 365 euro, met een gemiddelde van 263 euro. Gewoonlijk liggen de kosten tussen 100 en 600 euro, hoewel je ook zo weinig als 80 euro of zo veel als 1.150 euro kunt betalen. De prijzen zijn inclusief arbeid, maar kunnen ook de montage omvatten en variëren afhankelijk van de grootte van de tv, het type montage en de complexiteit van het werk.
Gemiddeld 263 €
Gemiddeld tussen 162 € - 365 €
Low End - High End 99 € - 600 €

Kosten voor de installatie van een TV-muurbeugel

De installatie van een tv-muurbeugel kost gewoonlijk 290 euro. Als de installatie meer werk vereist, kan jou tussen de 470 en 600 euro betalen. Grotere tv's, grotere bevestigingen, moeilijke locaties en moeilijke bedrading drijven de kosten op.

Kosten voor de installatie van een tv-toestel aan de muur

De kosten voor de installatie van een dergelijke TV variëren vaak van 100 tot 600 euro. Het inhuren van een elektricien kost tussen de 50 en 100 euro per uur, terwijl de prijzen voor ambachtslieden kunnen variëren van 60 tot 130 euro per uur. Deze prijzen zijn meestal inclusief de muurbevestiging, maar dat is niet altijd het geval. Neem contact op met een tv-installatiedienst in jouw omgeving voor de beste deal. Er kunnen extra kosten zijn voor dit project:
  • Prijzen voor het ophangen van gipsplaten: €960 - €2.560.
  • Kosten van reparatie van gipsplaat: €280 - €790.
  • De gemiddelde prijs voor het installeren van een nieuw stopcontact bedraagt 210 €.
  • Als je bouwafval moet afvoeren, bedragen de kosten voor het afvoeren van afval tussen 140 en 360 euro.

Kosten van het monteren van een TV en het verbergen van kabels

Een TV monteren en de kabels in de muur wegwerken kan tot 1.000 euro of meer kosten. Als je kiest voor kabelmantels die aan de muur kleven, betaalt je lang niet zoveel. Deze kits kosten alleen al voor het materiaal tussen 10 en 40 euro. Als je de kabels in de muur wilt verbergen, zullen de kosten voor de installatie van een flatscreen-tv toenemen. Dit is echter een goede optie om de kabels zo goed mogelijk te verbergen en te voorkomen dat kinderen en huisdieren erbij kunnen.

Kosten van de montage van een TV boven de open haard

Je kunt rekenen op een bedrag tussen 175 en 400 euro om jouw tv boven de open haard te monteren, en mogelijk heb jij een mantel nodig om bescherming te bieden. In sommige gevallen is de locatie van de TV van invloed op de installatiekosten. Als het moeilijk toegankelijk is, kan het duurder zijn. Dit beïnvloedt ook de moeilijkheidsgraad van de bedrading. Zorg ervoor dat jij een plaats kiest die vanaf zoveel mogelijk plaatsen zichtbaar is en op een comfortabele hoogte.

Kosten voor het ophangen van een TV

De gemiddelde kosten voor het ophangen van een tv bedragen ongeveer € 300, hoewel de prijzen kunnen variëren van € 100 tot € 600 of meer. Neem contact op met een professionele tv-installatiedienst in jouw omgeving voor een offerte.

TV muurbeugel prijzen

Muurbeugels variëren in prijs van €15 tot €420 of meer. Vaste metalen steunen zijn het goedkoopst en kosten meestal niet meer dan € 100. Sommige vaste modellen kosten tussen 30 en 50 euro. Een van de belangrijkste aspecten van het monteren van de TV is het kiezen van de juiste beugel. Een speciale beugel zorgt ervoor dat de TV de muur niet beschadigt of uit de beugel valt. Je kunt kiezen uit een aantal beugels. Hoe ingewikkelder de beugel, hoe hoger de kosten voor de installatie van een flatscreen-tv.

Zelf doen vs. een vakman inschakelen

Het laatste wat iemand wil is dat zijn dure 4K-tv op de grond valt door een fout gelopen doe-het-zelf-installatie. Het inhuren van een professional is relatief goedkoop en zeker de gemoedsrust waard. De kosten van de installatie van een tv hangen af van de complexiteit van het model die je kiest, hoe je de bedrading wilt verbergen en of je voor eventuele extra's kiest. Wat je ook kiest, een professional zal jou zeker helpen bij het uitpakken, monteren en aansluiten van jouw systeem.

Veelgestelde vragen

Wat is een flat screen TV?

Een flatscreen televisie is een gangbaar type televisie met een plat scherm. Oudere televisies waren doosvormig en konden niet vlak tegen de muur worden gemonteerd. Platte schermen staan bekend om hun dunheid en strakke, moderne uiterlijk. Ze laten een kamer opener lijken (vooral wanneer ze aan de muur zijn bevestigd) omdat ze niet veel ruimte innemen.

Hoeveel kost een televisie?

De prijzen voor tv's variëren van 70 euro voor een 19-inch flatscreen tot 4000 euro of meer voor een 77-inch 4K-model. Hoe hoger de beeldkwaliteit en hoe groter het scherm, hoe hoger de kosten.

Hoeveel kost een TV-muurbeugel?

TV-beugels kosten tussen 15 en 420 euro of meer, afhankelijk van het type beugel. Metalen steunen en vaste modellen bevinden zich aan de onderkant van de prijsschaal. Zwevende of volledig roterende modellen kosten meer. Voor grotere flatscreens zijn vaak duurdere steunen nodig.

Hoeveel kost het om tv-kabels te verbergen?

Het verbergen van TV-kabels kan gaan van 10 euro voor een kabelmantel tot 1.000 euro of meer als je probeert de kabels in de muren te verbergen. Hoewel deze laatste optie meer kost, biedt ze een stijlvolle uitstraling en een extra veiligheidsmaatregel voor kinderen en huisdieren.

Top Klusjesmans

kobe
Kobe Klusjesman
5/5 - 145 Reviews
Pelt
204 jobs done
Klusjesman

Met al 25+ jaar ervaring heb ik elk klusje zo gedaan. Mijn favoriete klus is het ophangen van spiegels en lampen.

De communicatie rondom de afspraak heb ik als prettig ervaren. Tijdens het beoordelen van het probleem gaf Kobe duidelijk aan wat de opties waren om het probleem op te lossen en dacht hij goed met mij mee.

Boek een klus
Evert
Evert Klusjesman
5/5 - 34 Reviews
Hamme
69 jobs done
Klusjesman

Met al 20 jaar ervaring als klusjesman heb ik inmiddels alles wel gezien. Doorgaans ben ik vooral bezig met keuken plaatsen, maar Zoofy is ideaal voor de kleinere klusjes tussendoor.

Ontzettend aardige klusman die naast goed werk leverde ook goed communiceerde. Een aanrader!

Boek een klus