Houten luiken installatie kosten

Als je er ooit over hebt nagedacht om uw ramen van houten luiken te voorzien, maar niet zeker bent van de kosten en de hoeveelheid werk die ermee gemoeid is, dan zal dit artikel zeker nuttig zijn. Wij hebben een overzicht gemaakt met alle belangrijke informatie over houten luiken. Dit zal uw beslissing zeker vergemakkelijken.

Wat zijn de voordelen van houten luiken?

Voordat we jou vertellen welke kosten jij moet verwachten voor houten luiken, willen we eerst de voordelen uitleggen. Het visuele aspect is al genoemd. Effen luiken vind je op elk huis en ze zien er erg eentonig uit. Houten luiken zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en kunnen in elke gewenste kleur worden geverfd. Hiermee kan je de buitenkant van jouw huis aanpassen. In vergelijking met elektrische rolluiken bespaart jou natuurlijk op de elektriciteitskosten als je overstapt op rolluiken. Je moet ze nog steeds handmatig sluiten, maar ze kunnen heel precies worden ingesteld en er komt alleen zoveel licht en lucht binnen als je wilt. Dit is nauwelijks mogelijk met standaard rolluiken. Je bespaart nog meer energiekosten door de thermische bescherming, want houten luiken houden de warmte in de kamer zeer goed vast.

Zo zijn de kosten voor houten luiken opgebouwd

Houten luiken Prijs voor 4 ramen Prijs per raam
Luiken in dennenhout 1,3 m x 1,3 m 1.524 € 381 €
Verzendkosten 340 € 85 €
Totaal 1.864 € 466 €
 
Luiken schilderen  Prijs
Primer 10,25 €
Weerbeschermingsverf 14,79 €
Blanke lak 9,99 €
Totaal 35,03 €

Houten luiken: Totale kosten

Vergeleken met de huidige standaardluiken zijn houten luiken iets duurder, maar ze zijn visueel mooier en gemakkelijker te installeren. Met een beetje handigheid kan je de luiken zelf installeren en onderhouden. Er zijn dus geen kosten voor een vakman. De prijs van de houten luiken hangt natuurlijk af van de grootte en ook van het hout. Je moet echter rekenen op minstens 381 euro per rolluik. Daarnaast zijn er verzendkosten van ongeveer 85 euro, die jij natuurlijk kunt besparen als je de luiken zelf ophaalt. Voor het onderhoud heb jij vooral weerbestendige verf nodig, die ongeveer 14,79 euro kost. Je moet ook een primer aanbrengen voor iets minder dan 10,25 euro en blanke lak voor 9,99 euro. Dit alles komt dan neer op een kostprijs van 501,03 euro per luik van dennenhout in een afmeting van 1,3 bij 1,3 meter.

Kosten voor houten luiken

Wat kosten rolluiken? Zoals gezegd hangt het antwoord op deze vraag af van wat jij wilt. Hoe groot moeten de luiken zijn? Van wat voor soort hout wil je ze laten maken? Hoeveel ramen wil je sluiten met de rolluiken? Voor een rolluik van grenenhout met een afmeting van 1,3 bij 1,3 meter kan je rekenen op een prijs van ongeveer 381 euro. Voor vier ramen is dat 1.524 euro. Als je de luiken niet zelf ophaalt, komen er verzendkosten bij. Deze moeten uitkomen op 85 euro per rolluik. Dus 340 euro voor vier luiken. In totaal kan je uitgaan van een prijs van 1.864 euro voor vier luiken.

Kosten voor het onderhoud van houten luiken

Luiken zijn permanent blootgesteld aan het weer. Dit is natuurlijk niet goed voor het hout. Daarom moet je er zo nu en dan voor zorgen dat uw luiken weer bestand zijn tegen het weer. Daarvoor heb je een houtprimer nodig, die je op de houten luiken aanbrengt. Natuurlijk moet dit pas gebeuren nadat de luiken zijn geschuurd. Je kunt de primer krijgen bij een bouwmarkt voor 10,25 euro. Breng dan weerbeschermingsverf aan. Je kunt natuurlijk zelf de kleur kiezen. Niet alle luiken hoeven bruin te zijn. Je kunt weerbeschermingsverf krijgen in emmers van 1 liter voor 14,79 euro. Nadat de verf is opgedroogd, kan je er een laag blanke lak op aanbrengen. Dit kost je ongeveer 9,99 euro. Het onderhoud bedraagt dus ongeveer 35,03 euro.

Voeg houten luiken toe aan jouw huis met Zoofy!

Nu weet jij alles wat je moet weten over houten luiken en kan je een beslissing nemen. Als je houten luiken verkiest boven standaard rolluiken, waarom bestel je dan niet rechtstreeks bij Zoofy? Plaats jouw klus en wij brengen jou in contact met een specialist in houten luiken. Wij sturen jou zo snel mogelijk een vakman en binnenkort kan jij 's ochtends de luiken open schuiven om de nieuwe dag te begroeten.

Top Timmermans

ismael
Ismael Timmerman
5/5 - 51 Reviews
Antwerpen
98 jobs done
Timmerman

Hallo, ik ben beschikbaar voor allerlei soorten timmerman klussen. Doorgaans werk ik veel met deuren op maat maken en afhangen maar werk ook veel aan meubels op maat maken.

Ismael heeft mijn kast precies zo gemaakt als ik dat wilde, merci!

Boek een klus
Karel
Karel Timmerman
5/5 - 184 Reviews
Lommel
256 jobs done
Timmerman

In de zomer houd ik mij vooral bezig met zonneschermen ophangen, wanneer die klussen in de winter afnemen dan houd ik mij veel bezig met meubels op maat te maken.

Karel is een op en top vakman. Meubels maken kan die als geen ander. Ook fijn dat ie punctueel is en geen rommel achter laat.

Boek een klus