Nieuwe dakkapel: kosten in een oogopslag

Hoe een dakkapel installeren tegen een redelijke prijs

Voordat we ingaan op de vraag hoeveel een dakkapel kost, kijken we eerst naar wat jij kunt doen om de kosten van een dakkapel zo laag mogelijk te houden. In principe is een dakkapel goedkoper als deze vanaf het begin van de nieuwbouw wordt gepland en samen met het dak wordt gebouwd. Dat is ook logisch - want als je eerst een bestaand dak sloopt of een oude dakkapel laat verwijderen, ontstaan er extra kosten. Er zijn prefab dakkapellen en individuele constructies. Prefab dakkapellen zijn over het algemeen goedkoper. Als je streeft naar de grootst mogelijke winst aan ruimte en licht met jouw dakkapel, moet je de voorkeur geven aan slepende of platte dakkapellen. Met één groot raam is de dakkapel ook goedkoper dan wanneer je meerdere kleine ramen plaatst.

Zo zijn de kosten opgemaakt

Afhankelijk van het type dakkapel en de specifieke uitrusting die jij kiest, variëren ook de prijzen voor een dakkapel enorm. Voor een industrieel geprefabriceerde dakkapel kan jij prijzen van tussen de 10.000 en 10.000 euro verwachten. In het volgende rekenvoorbeeld gaan we uit van de vervanging van een oude dakkapel die tussen de drie en vier meter breed is.
Klus  Kosten
Dakkapel kopen  5.000 € - 10.000 €
Sloop oude dakkapel  2.300 € - 3.000 €
Bouwaanvraag en statica  1.800 € - 2.500 €
Opgetrokken en beklede houten constructie  5.000 € - 11.000 €
Thermische isolatie  2.500 € - 3.300 €
Loodgieterswerk  4.000 € - 7.000 €
Vensters  1.000 € - 3.000 €
Totaal  21.600 € - 39.800 €
Nieuwe dakkapel

Dit zijn de totale kosten van een dakkapel

Industrieel geprefabriceerde dakkapellen zijn al verkrijgbaar tegen redelijke prijzen. Een dakkapel van 3,50 meter breed koop jij al vanaf 5.000 euro. De kosten voor het openen van het dak, de bouw- en isolatiewerkzaamheden en de dakbedekking zijn echter meestal hoog, ongeacht de goedkope dakkapel die jij kiest. Daarom moet je voor de renovatie van jouw dakkapel doorgaans rekenen op totale kosten tussen € 21.600 en € 39.800.

Kosten van de voorbereidende werkzaamheden voor de dakkapel

Het slopen en afvoeren van de oude dakkapel kost meestal tussen de 2.300 en 3.000 euro. Bij complexere sloopwerkzaamheden of dakkapellen in bijzonder hoge huizen kunnen deze kosten ook boven de 3000 euro uitkomen. Voor een dakkapel heb jij een bouwaanvraag en een bouwkundig ingenieur nodig om te garanderen dat jouw dakkapel veilig kan worden geïnstalleerd. Dit kost tussen de 1.800 en 2.500 euro.

Dit zijn de dakkapel kosten

Een industrieel geprefabriceerde dakkapel heb je al vanaf 5.000 euro. Afhankelijk van de grootte en de vorm kunnen de kosten hiervoor ook oplopen tot 10.000 euro. Afhankelijk van wat voor soort ramen je in de dakkapel wilt, kun je hier tussen de 1.000 en 3.000 euro neerleggen. Lees ook ons artikel over de kosten van het plaatsen van ramen. Daarin gaan we ook in op de voordelen van houten, kunststof of aluminium ramen.

Arbeidskosten voor de eigenlijke bouw

Voor het plaatsen en bekleden van de houten constructie van de dakkapel worden kosten gemaakt van ongeveer 5.000 tot 11.000 euro. Voor de thermische isolatie moet je rekenen op nog eens 2.500 tot 3.300 euro. Dan is er nog de buitenbekleding, die in onze tabel hierboven als loodgieterswerk is opgenomen. Dakkapellen worden bekleed met koper, titaanzink, aluminium, roestvrij staal of gekleurd aluminium, afhankelijk van jouw voorkeur. Tinnegieterswerk kost tussen de 4.000 en 7.000 euro.

Waarom jij bij Zoofy aan het juiste adres bent voor een nieuwe dakkapel

Op Zoofy bieden honderden timmerbedrijven hun vakkundige werk aan. Als je een nieuwe dakkapel wilt laten bouwen, kan jij jouw klus uploaden naar Zoofy en wij koppelen jou aan de vakman die het beste bij jou en jouw klus past en die jouw dakkapel met plezier onder handen neemt. Wil je advies over de vorm van de dakkapel, de mogelijkheden voor realisatie, de keuze van ramen en buitenzonwering, dan kan jij ook hiervoor een vakman vinden via Zoofy. Zet nu de eerste stap: met een aanvraag begint de weg naar een moderne, stijlvolle en energiezuinige dakkapel.

Top Timmermans

Karel
Karel Timmerman
5/5 - 184 Reviews
Lommel
256 jobs done
Timmerman

In de zomer houd ik mij vooral bezig met zonneschermen ophangen, wanneer die klussen in de winter afnemen dan houd ik mij veel bezig met meubels op maat te maken.

Karel is een op en top vakman. Meubels maken kan die als geen ander. Ook fijn dat ie punctueel is en geen rommel achter laat.

Boek een klus
ismael
Ismael Timmerman
5/5 - 51 Reviews
Antwerpen
98 jobs done
Timmerman

Hallo, ik ben beschikbaar voor allerlei soorten timmerman klussen. Doorgaans werk ik veel met deuren op maat maken en afhangen maar werk ook veel aan meubels op maat maken.

Ismael heeft mijn kast precies zo gemaakt als ik dat wilde, merci!

Boek een klus