De kosten van het plafond verlagen

Waarom het in sommige kamers de moeite waard kan zijn om het plafond te verlagen:

Voordat we dieper ingaan op hoeveel het verlagen van een plafond kost, laten we eerst kijken wanneer het zinvol is om een plafond te verlagen en welke voordelen het kan opleveren. Een van de belangrijkste redenen om een plafond te verlagen is energiebesparing. In oude gebouwen zijn de plafonds vaak vrij hoog, waardoor de warmte naar boven ontsnapt. Er is dus meer verwarming nodig dan in een lage kamer. Als het verlaagde plafond extra geïsoleerd is, bespaart dit veel op de verwarmingskosten. Een ander positief effect is dat de nagalm wordt verminderd. Geluiden klinken luider in hoge kamers. Vooral geluiden uit de kamers boven het plafond, zoals voetstappen van huisgenoten. De reden om een plafond te verlagen kan natuurlijk ook van puur visuele aard zijn. Als jij bijvoorbeeld kabels voor jouw lampen wilt wegwerken, kunnen ze heerlijk tussen de plafonds worden weggewerkt.

Zo zijn de kosten voor het verlagen van een plafond opgebouwd

Verlaagd plafond Prijs voor 30 m² Prijs per m²
Directe hanger 105 €  3,50 €
Latwerk 140 €  4,66 €
Gipsplaten 180 € 6 €
Arbeidskosten 920 €  30,66 €
Totaal 1.350 €  44,82
Pleisterwerk van het plafond Prijs voor 30 m² Prijs per m²
Gips 195 €  6,50 €
Arbeidskosten 975 €  32,50 €
Totaal 1.170€ 39 €
Verlaagd plafond

Hang het plafond op: Totale kosten

Zodra je hebt besloten welk materiaal jij wilt gebruiken, ben je klaar om te beginnen. In dit voorbeeld gaan we uit van eenvoudige gipsplaten, die door een gipsplatenmaker worden aangebracht. Dit is de goedkoopste optie. Dus afhankelijk van wat jij wilt, kunnen de kosten hoger uitvallen. De stukadoor zal de directe hangers aan het plafond bevestigen, wat je ongeveer 105 euro kost. De gipsplaten voor 180 euro komen direct aan de hangers, zoals de naam al zegt. Voor de werktijd rekent de gipsplatenmaker ongeveer 920 euro voor 30 vierkante meter. Dit komt overeen met een prijs per vierkante meter van 30,66 euro. Afhankelijk van het bedrijf kan het tarief natuurlijk variëren. Het pleisteren van het plafond wordt dan gedaan door een schilder. Je moet 195 euro betalen voor het gips. De arbeidskosten van de schilder zullen ongeveer 975 euro bedragen. Ook hier kunnen de prijzen per bedrijf verschillen.

Kosten voor het verlagen van een plafond

Als je het plafond in jouw woonkamer van 30 vierkante meter wilt verlagen, heb je directe hangers nodig. Deze kosten dan ongeveer 105 euro, wat overeenkomt met een prijs per vierkante meter van 3,50 euro. Voor het latwerk moet jij ongeveer 4,66 euro per vierkante meter uitgeven. Dat is 140 euro voor 30 vierkante meter. Je moet 180 euro toevoegen voor gipsplaten. Dat is 6 euro per vierkante meter. Het duurste aspect is de arbeid van de gipsplatenmaker. Het kost jou ongeveer 920 euro voor 30 vierkante meter. Dat is 30,66 euro per vierkante meter. Toch moet je nooit zonder de hulp van een ervaren gipsplaatwerker als je niet het risico wilt lopen dat jouw plafond barst. Al met al moet je dus rekening houden met een prijs van 44,82 per vierkante meter. In een woonkamer van 30 vierkante meter is dat 1.345 euro.

Kosten voor het pleisteren van een plafond

Nadat de stukadoor jouw plafond heeft weggehaald, is de kamer gekrompen tot de gewenste grootte, maar een blik naar boven doet je denken aan een bouwplaats. Het plafond moet gestuct worden. Als je niet zeker genoeg bent om dit zelf te doen, moet je contact opnemen met een schilder. Voor een woonkamer van 30 vierkante meter kost pleisteren ongeveer 195 euro. Dat is 6,50 euro per vierkante meter. De schilder kost jou 975 euro voor 30M vierkante meter, dus 32,50 euro per vierkante meter. Dus in totaal moet je hier nog eens 1.170 euro betalen. Dat is 39 euro per vierkante meter. In totaal kost het verlagen van het plafond inclusief het aansluitende pleisterwerk jou 2.515 euro. Maar je kunt het plafond zelf schilderen.

Waarom Zoofy gebruiken voor de kosten van plafondverwijdering

Nu weet je precies hoeveel het plafond gaat kosten. Als je al besloten hebt om deze stap te nemen, maak dan nu je opdracht aan op Zoofy en upload de offerte. Wij vinden voor jou een goede stukadoor en een professionele schilder. Jij ontvangt van ons snel een individuele offerte en dan kan de renovatie van jouw vier muren beginnen.

Top Timmermans

ismael
Ismael Timmerman
5/5 - 51 Reviews
Antwerpen
98 jobs done
Timmerman

Hallo, ik ben beschikbaar voor allerlei soorten timmerman klussen. Doorgaans werk ik veel met deuren op maat maken en afhangen maar werk ook veel aan meubels op maat maken.

Ismael heeft mijn kast precies zo gemaakt als ik dat wilde, merci!

Boek een klus
Karel
Karel Timmerman
5/5 - 184 Reviews
Lommel
256 jobs done
Timmerman

In de zomer houd ik mij vooral bezig met zonneschermen ophangen, wanneer die klussen in de winter afnemen dan houd ik mij veel bezig met meubels op maat te maken.

Karel is een op en top vakman. Meubels maken kan die als geen ander. Ook fijn dat ie punctueel is en geen rommel achter laat.

Boek een klus