Kosten groendak

Als je er ooit aan heeft gedacht uw dak te vergroenen, maar niet zeker weet hoeveel dat gaat kosten, dan is dit artikel voor jou. Wij geven jou een gedetailleerd overzicht van waar jij op moet letten bij het vergroenen van uw dak, welke werkzaamheden daarbij komen kijken en hoeveel geld jij moet uitgeven om de klus te klaren.

Redenen waarom je kunt kiezen voor een groen dak:

Voordat we jou een overzicht geven van wat een groendak kan kosten, laten we kort kijken naar de heerlijke voordelen van een groenstrook op uw dak: Platte daken met grind hebben gewoonlijk een levensduur van ongeveer 15 tot 25 jaar. Het weer en andere externe invloeden slijten het dak geleidelijk af en op een gegeven moment is vervanging onvermijdelijk. Een groendak kan de levensduur van een dak verdubbelen door het dak membraan te beschermen tegen temperatuurschommelingen en UV-straling. Het brengt ook het leefklimaat in de kamers direct onder het dak in balans. Dit houdt het warmer in de winter en aangenaam koel in de zomer. Geluiden van buitenaf worden ook geïsoleerd, zodat het altijd lekker rustig is in huis. Omdat een groendakoppervlak niet als een gesloten oppervlak wordt beschouwd, zijn de rioolkosten lager en lagere kosten zijn altijd een groot voordeel.

De kosten voor een groendak zijn als volgt opgebouwd

Dak begroening van een garagedak Prijs voor 20 m² Prijs per m²
Voorbereiding van het dak door de dakdekker 1.15 €  57,50 €
Aanbrengen van polymeer 600 € 30 €
Dak begroening inclusief beplanting 820 € 41 €
Totaal 2.57 €  127,50 €
groendak aanleggen

Groene daken: totale kosten

Hieronder lees je wat een groendak kost en hoe deze kosten worden berekend: Eerst moet het dak door een dakdekker worden voorbereid op het groene dak. De afwatering zal worden aangepast, er zal waterdichting nodig zijn en misschien moet het draagvermogen worden vergroot. De kosten voor de voorbereidingen door een dakdekker bedragen ongeveer 57,50 euro per vierkante meter. Voor een dakoppervlak van 20 vierkante meter is dat 1.150 euro voor de dakdekker. Na de voorbereiding moeten polymeer worden aangebracht om het dak te beschermen tegen hitte en koude. Voor 20 vierkante meter polymeer, inclusief leggen, betaal jij 600 euro, wat neerkomt op 30 euro per vierkante meter. Ten slotte is er het eigenlijke groendak en de beplanting, waarvoor je 41 euro per vierkante meter kunt verwachten, wat neerkomt op 820 euro voor 20 vierkante meter. In totaal kost een groendak voor een plat dak van 20 vierkante meter 2.570 euro of 127,50 euro per vierkante meter.

Kosten voor dak voorbereiding door een dakdekker

Als jij hebt besloten uw dak te verfraaien met een groendak, moet je eerst contact opnemen met een dakdekker. Hij zal waterdichtheid en een metalen rand rond het dak aanbrengen. Bovendien moet de drainage worden aangepast. Als het nodig is om het draagvermogen van het dak te verhogen, zal de dakdekker daar ook voor zorgen. Voor deze diensten moet je ongeveer 57,50 euro per vierkante meter uitgeven.

Kosten voor het leggen van polymeer

Het gehele dak moet worden bedekt met polymeer. Dit zijn industrieel vervaardigde lagen van bitumen en plastic. Ze zorgen voor extra waterdichtheid en beschermen het dak tegen intense hitte en koude. Bovendien voorkomt het polymeer dat wortels het dak binnendringen, zodat ze uiteindelijk niet onder uw plafond hangen. Reken op 30 euro per vierkante meter voor het materiaal en de installatie.

Kosten voor groene daken inclusief beplanting

Het groene dak zelf komt als laatste. Zaden, kiemen en mest zijn nodig. Voor de beplanting kan het ook raadzaam zijn contact op te nemen met een vakman om jou te helpen bij de keuze van de planten, want niet elke plant is geschikt voor het leven op het dak. Om het dak mooi en groen te maken, kan je rekenen op ongeveer 41 euro per vierkante meter.

Zoofy vindt voor jou een professioneel groendak!

Nu weet je wat een groendak voor een plat dak kan kosten, welke werkzaamheden jij kunt verwachten en waar jij hulp bij moet krijgen van een ervaren dakdekker. Als jij nu hebt besloten om uw onderneming in actie te brengen en uw grauwe dak in een bloeiend landschap te veranderen, maak dan direct uw opdracht aan op Zoofy en upload de offerte. Wij brengen je in contact met een professionele dakdekker die alle voorbereidingen op het dak voor jou uitvoert en jou deskundig advies geeft over hoe het werk verder moet. Wij sturen jou een individuele offerte zodat je zo snel mogelijk het zaad voor uw groendak kunt zaaien.

Top Klusjesmans

kobe
Kobe Klusjesman
5/5 - 145 Reviews
Pelt
204 jobs done
Klusjesman

Met al 25+ jaar ervaring heb ik elk klusje zo gedaan. Mijn favoriete klus is het ophangen van spiegels en lampen.

De communicatie rondom de afspraak heb ik als prettig ervaren. Tijdens het beoordelen van het probleem gaf Kobe duidelijk aan wat de opties waren om het probleem op te lossen en dacht hij goed met mij mee.

Boek een klus
Evert
Evert Klusjesman
5/5 - 34 Reviews
Hamme
69 jobs done
Klusjesman

Met al 20 jaar ervaring als klusjesman heb ik inmiddels alles wel gezien. Doorgaans ben ik vooral bezig met keuken plaatsen, maar Zoofy is ideaal voor de kleinere klusjes tussendoor.

Ontzettend aardige klusman die naast goed werk leverde ook goed communiceerde. Een aanrader!

Boek een klus