Kosten om een douche of badkamer opnieuw te betegelen

Gemiddelde kosten voor het opnieuw betegelen van een douche of badkamer.

Nieuwe tegels in de badkamer? Jouw badkamer is waarschijnlijk de drukste ruimte in jouw huis. Je moet het elke 3 tot 5 jaar opnieuw betegelen. Vervang echter afbladderende, gebarsten of ontbrekende voegen onmiddellijk. Misschien heeft hardnekkig vuil of schimmel de esthetiek bedorven. Of ze kunnen gebarsten zijn. Misschien heb jij nieuwe tegels nodig als aanvulling op een herinrichting. Wat de reden ook is, het is goed om de kosten te kennen als jij jouw budget plant.

Kosten per gebied

Gemiddeld 135 € per vierkante meter
Voordelig 21,5 € per vierkante meter
Kostbaarder 182 € per vierkante meter

Kosten om een douche opnieuw te betegelen

De kosten variëren afhankelijk van het type:
  • Marmeren tegels: 86 € per vierkante meter
  • Granieten tegels: 32 € - per vierkante meter
  • Tegels van kalksteen: 54 € per vierkante meter
  • Leisteen: 32 € - 43 € per vierkante meter
  • Tavertin tegels: 22 € - 32 € per vierkante meter
  • Keramiek: 5 € - 161 € per vierkante meter
Typische arbeidskosten variëren van 600 tot 800 euro, afhankelijk van jouw aannemer. Vijftig procent van de arbeidskosten is voor het verwijderen van de tegels, de andere helft is voor het plaatsen.

Prijs per ontwerp

Diagonale patronen kunnen 22 tot 42 euro per vierkante meter meer kosten, bovenop de basisprijs van 135 euro. Grafische of gedessineerde, veelkleurige encaustische cementtegels zijn ook de nieuwste trend in douches. Deze zijn mat afgewerkt en kosten ongeveer 118 euro per vierkante meter. Diagonale ontwerpen, zoals een visgraatmotief, zijn moeilijk te installeren, dus jouw aannemer kan meer in rekening brengen voor het werk. Het leggen van tegels in een 3x5 douche is ook arbeidsintensiever en duurder. Chique visgraat wandtegels zijn een trend geworden in douche-ontwerp. Het is net zo verleidelijk als een traditionele hardhouten vloer. Je kunt effen of gekleurde tegels mengen voor een gedurfdere look, of allemaal dezelfde kleur gebruiken voor een eenvoudiger effect. Vergeet niet dat tegels voor visgraatmotieven diagonaal worden gesneden, zodat jij tot 20% van de tegel kunt verspillen.

Kosten van vervanging - badkamer nieuwe tegels

Een douche opnieuw betegelen kost minimaal 150 euro, zelfs als er maar één tegel vervangen hoeft te worden. De kosten voor het vervangen van een enkele tegel kunnen afhangen van het soort tegelmateriaal, de beschikbaarheid, het uurtarief van jouw aannemer en de minimale kosten per klus. Het is onverstandig om gebroken tegels te verwaarlozen, omdat er dan vocht onder het oppervlak kan sijpelen. Na verloop van tijd kan dit het skelet of de ondervloer beschadigen, wat op den duur tot reparatiekosten voor tegels of voegen kan leiden. Veel eigenaren kopen om die reden een paar extra tegels vóór de installatie.

Kosten vervanging tegelvloer

De kosten van betonnen douchevloeren of badkuipen hangen af van de arbeidskosten in jouw regio. Andere prijsfactoren zijn tegelontwerp en materiaal. Ontwerpen kunnen variëren van kiezelsteen tot gekleurd mozaïek. Neem contact op met een tegelzetter in jouw omgeving voor een offerte.

Kosten van het opnieuw betegelen van de badkamer

Voor muren betaal je minimaal 27 tot 32 euro per vierkante meter en maximaal 75 tot 86 euro per vierkante meter. De grootte van jouw badkamer bepaalt de totale prijs voor materiaal en arbeid. Het tegelontwerp kan ook van invloed zijn op de arbeidskosten. Het leggen van materialen kost ongeveer 107 tot 269 euro per vierkante meter, exclusief arbeid. Jouw aannemer moet misschien extra werk verrichten aan jouw waterdichtingsmembraan als het beschadigd is. Hij zal het controleren op schade en jij de kosten in rekening brengen als er schade is.

Bereken de volgende kosten per vierkante meter voor deze soorten tegels:

Type Kosten per vierkante meter
Marmer 86 €
Leisteen 22 € - 43 €
Kalksteen 54 €
Keramiek 5 € - 161 €
Graniet 32 € - 75 €
Travertijn 22 € - 32 €
Metaal 161 € - 269 €
Gras tegel 345 €
Visgraat tegel 156 € - 178 €

Kosten van het opnieuw betegelen van een badkamervloer

Het laten verwijderen van de oude vloertegels door een vakman kan jou gemiddeld 32 tot 54 euro per vierkante meter kosten, terwijl het arbeidsloon kan variëren van 54 tot 183 euro per vierkante meter. Voor een badkamer van 3x3 zou je aan de lage kant €300 kunnen betalen voor het verwijderen van tegels en €500 tot €1700 voor arbeid.

Kosten voor een kleine badkamer

Tegels voor een kleine badkamer kosten gemiddeld 1.000 euro, ofwel 129 tot 248 euro per vierkante meter. Meet de grootte van jouw badkamer om te berekenen hoeveel je er nodig heeft. Een badkamer van 2x2 meter wordt als klein beschouwd, terwijl een kleine gezinsbadkamer 1,5x2,5 meter is. Vergeet niet dat de arbeidskosten variëren afhankelijk van de aannemer en het gebied. De kosten hangen ook af van het type en het ontwerp van jouw tegels. De bovenstaande prijzen zijn voor keramische tegels.

Zelf doen of een tegelzetter inhuren

Badkamer nieuw betegelen? Je eigen badkamer opnieuw betegelen kan je een gevoel van voldoening geven, maar er is een keerzijde. In tegenstelling tot eenvoudige projecten zoals het vervangen van armaturen of schilderen, is het beter om een vakman in te huren voor het opnieuw betegelen. Dit is waarom:
  • Het leggen van tegels vereist speciale snijvaardigheden en apparatuur omdat de tegels op moeilijke plaatsen moeten passen.
  • Een professional weet precies hoeveel materiaal hij moet bestellen, zodat je geen geld verspilt door te veel te bestellen.
  • Het correct leggen van voeglijnen is een fijne kunst, dus ervaren tegelzetters kunnen dit snel en gelijkmatig doen.
  • Een tegelzetter verwijdert snel alle oude tegels en ruimt ook de rommel op.
Je kunt vertrouwde douche en badkamer aannemers bij jou in de buurt vinden als je niet comfortabel bent met een doe-het-zelf klus. We horen graag jouw ervaring met het opnieuw betegelen van jouw badkamer. Vertel ons over jouw project in de commentaren hieronder.

Top Klusjesmans

kobe
Kobe Klusjesman
5/5 - 145 Reviews
Pelt
204 jobs done
Klusjesman

Met al 25+ jaar ervaring heb ik elk klusje zo gedaan. Mijn favoriete klus is het ophangen van spiegels en lampen.

De communicatie rondom de afspraak heb ik als prettig ervaren. Tijdens het beoordelen van het probleem gaf Kobe duidelijk aan wat de opties waren om het probleem op te lossen en dacht hij goed met mij mee.

Boek een klus
Evert
Evert Klusjesman
5/5 - 34 Reviews
Hamme
69 jobs done
Klusjesman

Met al 20 jaar ervaring als klusjesman heb ik inmiddels alles wel gezien. Doorgaans ben ik vooral bezig met keuken plaatsen, maar Zoofy is ideaal voor de kleinere klusjes tussendoor.

Ontzettend aardige klusman die naast goed werk leverde ook goed communiceerde. Een aanrader!

Boek een klus