Kosten voor het aanleggen van bestrating

Wil jij jouw oprit, een parkeerplaats of een deel van jouw tuin laten bestraten? Een goed idee, want verharde oppervlakken zijn gemakkelijk te onderhouden en zijn tientallen jaren bestand tegen alle omstandigheden. Om jouw voertuigen te parkeren, een oprit aan te leggen of de binnenplaats van jouw huis te scheiden van een groengebied, is bestrating ideaal. In In dit artikel leggen we jou uit wat de prijs per vierkante meter is als jij wilt laten bestraten... bestrating.

Leg alleen bestrating aan met experts!

Als jij je afvraagt: "Wat is de prijs per m² voor het leggen van bestrating?", dan ben je, zoals reeds geschreven, op de juiste plaats in deze tekst. Maar pas op dat jij niet zelf gaat bestraten. Parkeerplaatsen en opritten krijgen nogal wat te verduren door de belasting van voertuigen, en als een amateur het bestratingswerk doet, is het misschien een heel goedkope prijs voor het leggen van bestrating per m², maar op de lange termijn profiteer je niet van het resultaat. Er kunnen kuilen ontstaan, waardoor de bestrating niet alleen oneffen en lelijk wordt, maar ook een bron van struikelgevaar door het verschuiven en uitsteken van afzonderlijke straatstenen. Vertrouw op de deskundigheid van professionals, zodat je er zeker van kunt zijn dat jouw bestrating niet alleen 1A wordt aangelegd, maar dat jij ook complexe patronen en speciale straatstenen kunt laten gebruiken als jij jouw oprit met iets bijzonders wilt versieren.

Zo worden de kosten opgemaakt

Klus Prijs voor 50 m² Prijs per m²
Opgraving  650 € - 800 €  13 € - 16 €
Ballast onderbouw  900 € - 1.050 €  18 € tot 21 €
Opgraven  ca. 500 €  ca. 10 €
Leggen snipperplank  75 € - 175 €  1,50 € - 3,50 €
Bestrating  1.750 € - 2.900 €  35 € – 58 €
Steenslag  ca. 165 € voor 15 m³  ca. 3,30 € per 0,3 m³
Betonstenen bestrating  900 € - 1.150 €  18 € - 23 €
Grit  ca. 10 € voor 2,5 m³  ca. 0,20 € per 0,05 m³
Stoepranden  250 € - 300 €  5 € - 6 €
Totaal  5.200 € - 6.375 €   104 € - 141 €
Bestrating leggen

Bestrating aanleggen: kosten in een oogopslag

Om een gebied volledig te bestraten zijn verschillende werkstappen nodig. Deze worden in een gemengde berekening weergegeven, want naast de zuivere bestrating omvatten de afzonderlijke posten niet alleen materiaal- en verbruikskosten, maar ook de arbeidstijd van het gespecialiseerde bedrijf dat jouw terrein bestraat. Dus als je je afvraagt wat de bestratingsprijs per m2 is, dan vraag je je automatisch af wat de prijs is van het totaal van het uitgraven inclusief vertrek, grindondergrond, split, bestrating. Grind, steenslag, stoepranden en de straatstenen zelf. De totale kosten liggen tussen 104 en 141 euro per vierkante meter. Daarvan is slechts tussen 18 en 23 euro voor de straatstenen en tussen 35 en 58 euro voor het straatwerk. Alle andere bijkomende kosten bedragen tussen 51 en 60 euro.

Voorbereidende werkzaamheden en kosten per m²

Voordat je bestrating kunt laten leggen, zijn voorbereidingen nodig. Allereerst is afgraven belangrijk om het gewenste gebied überhaupt te kunnen bestraten zonder de oorspronkelijke hoogte te veranderen. Dit kost tussen de 23 en 26 euro per vierkante meter, inclusief verhuizing. Vervolgens wordt de grindonderbouw gelegd, die ongeveer 18 tot 21 euro per vierkante meter kost. De laatste stap in de voorbereiding is de snipperplank, die wordt aangelegd en tussen 1,50 en 3,50 euro per vierkante meter kost. In totaal kun je ongeveer 42,50 tot 50,50 euro begroten voor de voorbereidingen.

Stenen, steenslag, grind en bestrating leggen: Prijs per m³

Als alles is voorbereid, zijn er drie elementen nodig om de straatstenen te leggen: steenslag voor het steenslagbed, steenslag, zoals gerolde steenslag, voor de ruimtes tussen de straatstenen en natuurlijk de straatstenen zelf. In ons rekenvoorbeeld gaan wij uit van gewone, in de handel verkrijgbare straatstenen zonder uitgebreid patroon of bijzonder exclusief, fancy ontwerp. Je hebt ongeveer 0,3 m³ grind nodig voor één vierkante meter verhard oppervlak. Dit kost ongeveer 11 euro per kubieke meter, wat overeenkomt met 3,30 euro per vierkante meter. Betonblokbestrating kost ongeveer 20 euro. Als je rekening houdt met 18 tot 23 euro, zit je aan de veilige kant. De bestrating zelf wordt gedaan door een vakman en kost tussen de 35 en 58 euro. Dan komt het grit, dat een bijna te verwaarlozen 20 cent per vierkante meter kost.

Gebruik Zoofy voor nieuwe bestrating

Al met al is de prijs voor het leggen van bestrating ongeveer 104 tot 141 euro per vierkante meter. Deze kosten kan je gemiddeld ook verwachten als jij jouw opdracht uploadt naar Zoofy en wij voor jij het juiste gespecialiseerde bedrijf voor jouw wensen regelen. Begin nu en informeer ons over jouw bouwproject en jij ontvangt spoedig een individuele kostenraming!  

Top Klusjesmans

kobe
Kobe Klusjesman
5/5 - 145 Reviews
Pelt
204 jobs done
Klusjesman

Met al 25+ jaar ervaring heb ik elk klusje zo gedaan. Mijn favoriete klus is het ophangen van spiegels en lampen.

De communicatie rondom de afspraak heb ik als prettig ervaren. Tijdens het beoordelen van het probleem gaf Kobe duidelijk aan wat de opties waren om het probleem op te lossen en dacht hij goed met mij mee.

Boek een klus
Evert
Evert Klusjesman
5/5 - 34 Reviews
Hamme
69 jobs done
Klusjesman

Met al 20 jaar ervaring als klusjesman heb ik inmiddels alles wel gezien. Doorgaans ben ik vooral bezig met keuken plaatsen, maar Zoofy is ideaal voor de kleinere klusjes tussendoor.

Ontzettend aardige klusman die naast goed werk leverde ook goed communiceerde. Een aanrader!

Boek een klus