Kosten voor het herstellen van hagel-, wind- of stormschade?

Reparatiekosten voor hagel- en stormschade

Als jouw huis getroffen is, is het laatste wat je wilt doen jouw beschadigde dak doorzoeken om het zelf te repareren. Neem in plaats daarvan contact op met een gekwalificeerde professional die voor de juiste documentatie voor jouw verzekering kan zorgen en jouw huis snel in een goede, veilige staat kan herstellen.
Gemiddeld 9.0033 €
Gemiddeld tussen 2.413 € - 15.652 €
Low End - High End 350 € - 43.500 €
Ongeacht waar jij woont, zijn er een groot aantal stormen die aanzienlijke schade aan jouw huis kunnen veroorzaken. Tornado's of sterke windvlagen kunnen dakspanen verscheuren. Regen- of overstromingswater kan in scheuren in het dak of de dakafdichting sijpelen en rot of schimmel veroorzaken. Hagel kan bijna alles wat het raakt doorboren of breken. Zelfs gewoon koud weer kan jouw leidingen beschadigen. Wat jouw huis ook te verduren krijgt, het is belangrijk om achteraf op schade te letten en voorbereid te zijn op reparaties.

Stormschade: Reparatiekosten van het dak

Dakschade kan resulteren in meer dan alleen een paar ontbrekende dakspanen, want elke verslechtering kan leiden tot vernielde plafonds, goten en armaturen. De gemiddelde kosten bedragen ongeveer 700 euro, inclusief de kosten voor de reparatie van elk dak. Schade door stormen is geen kleinigheid, zelfs als je nog geen probleem heeft ontdekt. De beoordeling moet worden uitgevoerd door een gekwalificeerde, erkende vakman, evenals de noodzakelijke reparaties. Het is vooral belangrijk dat jij geen doe-het-zelf-oplossingen probeert als er gevaar bestaat voor structurele schade.

Asfalt dakspanen

Een volledige vervanging van een asfaltschindeldak kost tussen 1.700 en 8.400 euro. Wind kan ze openscheuren en zware hagel kan ze doormidden breken. Zelfs als ze er van een afstand niet beschadigd uitzien, wordt hun weerstand tegen zonlicht en vocht aangetast als het oppervlak beschadigd is. Nieuwe dakspanen kosten tussen de 10 en 50 euro per vierkante meter. Asfalt shingles, het meest populaire dakbedekkingsmateriaal, worden gespijkerd en gelijmd tot een waterdichte bedekking van jouw huis. De reparatiekosten hangen af van het type asfaltschindels waarmee jouw dak oorspronkelijk was bedekt en hoe omvangrijk de schade is.

Metaal

Reparaties aan metalen daken kosten gemiddeld ongeveer 300 euro. Het gebruik van massieve, in elkaar grijpende metalen platen bespaart jou het vervangen van dakspanen, maar ze zijn net zo gevoelig voor inslagen zoals hagel of takken. De meeste metalen daken hebben deuken, maar grote of diepe deuken kunnen gaten, lekken en verdere schade aan het interieur van het huis veroorzaken. Zelfs extreme schokken door wind of hagel kunnen losse onderdelen losmaken.

Steen

De reparatie van een pannendak kost ongeveer 700 tot 800 euro per vierkante meter, hoewel dit bedrag snel kan oplopen voor grotere huizen of ernstige schade. Deze daken zijn duur, zwaar en vrij duurzaam. Tegels zijn bestand tegen stormschade, maar helaas zijn ze ook broos. Als ze zodanig beschadigd zijn door hagel of puin dat ze vernietigd zijn, heb jij iemand nodig die verstand heeft van reparaties en ervaring heeft, want onzorgvuldig werk kan meer tegels breken dan nodig is.

Prijzen voor reparatie en vervanging van buitenpanelen

De gemiddelde reparatiekosten bedragen ongeveer 600 euro. De arbeidskosten liggen gemiddeld tussen 40 en 50 euro per uur. Bij een normale, verticale regenbui wordt de gevelbekleding van jouw huis goed beschermd door het dakoverstek en de dakgoten. Er zijn echter verschillende omstandigheden waaronder jouw gevelbekleding beschadigd kan raken tijdens een storm. Regen, ijzel of hagel kan tegen de zijkant van het huis worden geblazen, samen met verstopte of slecht functionerende dakgoten. Vergeet niet jouw gevelbekleding na elke storm te laten controleren.

Houten gevel

Reken op ongeveer 85 euro per vierkante meter en ongeveer 35 euro per uur voor het werk. Houten lambrisering is gebruikelijk en aantrekkelijk, maar ook het meest kwetsbaar voor waterschade. Als het niet geïnspecteerd wordt, kan het ongemerkt gaan rotten en uiteindelijk de structuur van jouw huis aantasten. Je moet ook de verf en het kitwerk bijhouden om de veiligheid te waarborgen.

Aluminium en metaal

Het vervangen van aluminium gevels kost ongeveer 30 tot 60 euro per vierkante meter. De reparatiekosten hangen af van de omvang van de schade, maar liggen meestal tussen 300 en 1.000 euro. Verwacht hogere kosten, want metaal is over het algemeen duurder om te repareren dan vezelcement of vinyl. Metalen gevelbekleding is onderhoudsarm en heeft niet dezelfde risico's als houten gevelbekleding, maar een storm kan aanzienlijke, zelfs grote deuken veroorzaken. Als je tijdens de storm in jouw huis bent, kan jij ook merken dat aluminium of metalen gevelbekleding iets meer lawaai maakt bij wind en rondvliegend puin.

Vinyl gevels

Vinylgevels kosten ongeveer 20 tot 120 euro per vierkante meter. Vinyl gevelbekleding is praktisch, aantrekkelijk en licht. Het is beter bestand tegen weersinvloeden en insecten dan houten gevelbekleding, heeft niet de deuken van metalen gevelbekleding en is gemakkelijk schoon te maken. Om deze redenen is vinyl gevelbekleding bijzonder stormbestendig en relatief gemakkelijk te vervangen, maar moeilijk te repareren. Het kan moeilijk zijn om een exacte kleurmatch te vinden, dus verdient vervanging vaak de voorkeur.

Cementvezel

Voor deze gevels gelden extra materiaalkosten van 5% tot 14%, zodat noodzakelijke reparaties ook duurder kunnen uitvallen. Dit kan oplopen tot ongeveer 150 euro per 10 vierkante meter en 300 tot 850 euro voor het werk.

Reparatie terras of veranda

De arbeidskosten voor terrasreparaties variëren van 100 tot 500 euro, afhankelijk van de tijd die nodig is voor het werk. De gemiddelde kosten van een terrasreparatie bedragen 1.500 euro. Als jouw terras of veranda door een storm is beschadigd, moet je heel voorzichtig te werk gaan. Gebruik indien mogelijk een andere deur en ga niet op of onder de constructie totdat een deskundige kan worden ingeschakeld voor een inspectie. Het laatste wat je wilt is dat een veranda instort terwijl er iemand op staat.

Houten terras

Een ceder terras kost tussen de 50 en 150 euro per vierkante meter, terwijl hardhout van hoge kwaliteit tussen de 400 en 800 euro per vierkante meter kan kosten. Het verankeren van een trap kost alleen al een paar honderd euro. Als je een volledig nieuw terras nodig hebt, bedragen de nationale gemiddelde kosten 7.000 euro. De reparatie van een houten dek vereist vaak het vervangen van schroeven, beschadigde dekplanken, het verankeren van trappen en arbeid. Spijkers kosten maar een paar cent per stuk, maar de terrasplanken vormen het grootste deel van het materiaalbudget.

Samengesteld terras

Als het oppervlak van de planken van kunststof is, kan jij tussen 5 en 30 euro een spot treatment of sealant vinden. Ernstigere schade kan vervanging vereisen. Een nieuwe composiet terrasplank kopen kost tussen de 200 en 500 euro per vierkante meter. Composietvloeren bestaan uit planken van kunststof of hout gemengd met kunststof. Voor reparaties is het belangrijk dat jij weet van welk composietmateriaal jouw terras is gemaakt. Kleine deuken en krassen hoeven niet noodzakelijkerwijs te worden gerepareerd als de planken van een houtmengsel zijn gemaakt, aangezien de schade kan worden afgevlakt naarmate de planken ouder worden.

Betonnen terras of veranda

Niet iedereen heeft een verhoogd terras van hout of composietmateriaal. Als jouw tuin een betonnen terras of veranda heeft, kan ook dit door een storm worden vernield. De kosten voor de reparatie van een terras variëren van 300 tot 3.800 euro. De kosten hangen natuurlijk af van de ernst van de schade.

Andere reparatiekosten

Omdat stormen zo massaal zijn en het hele landschap rond jouw huis beïnvloeden, zijn er vele soorten randschade waarop je voorbereid moet zijn. Hieronder volgen enkele voorbeelden van extra kosten in verband met reparaties.
  • Boomschade - door stormen kunnen bomen op jouw terrein omwaaien en vaak op gebouwen vallen. De uiteindelijke prijs voor het verwijderen van bomen kan sterk variëren.
  • Prijzen voor het repareren van gasleidingen - ongeveer 500 euro.
  • Reparatiekosten van gebroken vensterglas - tussen 100 en 649 euro.

Soorten storm

Hagel, ijs en sneeuw

Winterstormen zijn om een aantal redenen gevaarlijk, niet in de laatste plaats vanwege stroomuitval die ertoe kan leiden dat het huis niet meer met elektriciteit kan worden verwarmd. Hagel bestaat bijvoorbeeld uit zware ballen en brokken ijs die zich in de hogere atmosfeer vormen en door de wind worden weggeblazen. Als ze op jouw huis vallen, doen ze dat soms met zo'n kracht dat dakspanen en ruiten breken. Sneeuw, zo zacht en ongevaarlijk als het lijkt, wordt ongelooflijk zwaar wanneer het wordt opgestapeld en kan structurele schade veroorzaken door zijn eigen gewicht. Zelfs de kou zelf kan bevriezen en jouw leidingen doen barsten.

Tornado en wind

Tornado's zijn gemaakt van wind, maar de schade die ze kunnen aanrichten is verbazingwekkend. Deze twisters zijn ongelooflijk veranderlijk, soms zijn ze zeer zichtbaar en destructief, andere keren zijn ze niet veel meer dan een windvortex. Maar als een tornado jouw huis treft, moet je daarna misschien veel herstellen en opruimen. Door de manier waarop tornado's zich vormen, gaan ze vaak gepaard met rondvliegende hagelstenen en licht en zwaar puin om ze mee te voeren. Met of zonder vliegende projectielen kunnen tornado's dakspanen afbreken, ramen breken en grote takken of zelfs hele bomen op jouw huis laten vallen.

Cyclonen, tropische stormen en onweersbuien

Jouw huis is gebouwd om normale hoeveelheden regen en vocht te weerstaan, maar elke storm die een ongewone hoeveelheid regen brengt kan een huis in gevaar brengen. Zware regenval kan niet alleen jouw dak beschadigen, maar ook jouw fundering en alle voorwerpen die zich buiten of in een aan water blootgestelde ruimte bevinden. Verstopte of vernielde dakgoten kunnen vollopen en afbreken of minder waterbestendige delen van het huis niet beschermen, terwijl harde wind en overstromingen jouw nutsvoorzieningen kunnen beschadigen. Orkanen, tropische stormen, orkanen en onweersbuien lijken in zoverre op elkaar dat ze alle drie gepaard kunnen gaan met harde wind en hevige regen. Na het doorstaan van een van deze stormen moet jouw huis grondig worden geïnspecteerd op wind- en waterschade.

Verzekering

Ben jij bezorgd over de reparatiekosten? De juiste opstalverzekering zou alle of de meeste schade veroorzaakt door noodweer moeten dekken. Weer gerelateerde schade is opgenomen in de meeste verzekeringspakketten voor huiseigenaren omdat het een van de meest voorkomende oorzaken van woningvernietiging is en niet kan worden vermeden door huiseigenaren. Controleer echter jouw verzekeringspolis en zorg ervoor dat jij schade aan het huis goed documenteert en meldt, zodat reparaties kunnen worden gedekt. Ga bij de professionals die jij inhuurt na of zij het beheer van verzekeringsclaims als onderdeel van hun dienstverlening aanbieden.

Top Klusjesmans

kobe
Kobe Klusjesman
5/5 - 145 Reviews
Pelt
204 jobs done
Klusjesman

Met al 25+ jaar ervaring heb ik elk klusje zo gedaan. Mijn favoriete klus is het ophangen van spiegels en lampen.

De communicatie rondom de afspraak heb ik als prettig ervaren. Tijdens het beoordelen van het probleem gaf Kobe duidelijk aan wat de opties waren om het probleem op te lossen en dacht hij goed met mij mee.

Boek een klus
Evert
Evert Klusjesman
5/5 - 34 Reviews
Hamme
69 jobs done
Klusjesman

Met al 20 jaar ervaring als klusjesman heb ik inmiddels alles wel gezien. Doorgaans ben ik vooral bezig met keuken plaatsen, maar Zoofy is ideaal voor de kleinere klusjes tussendoor.

Ontzettend aardige klusman die naast goed werk leverde ook goed communiceerde. Een aanrader!

Boek een klus