Kosten voor het installeren van een lavabo

Een lavabo installeren: Hier moet je op letten!

Het installeren van een lavabo is over het algemeen vrij eenvoudig. Je moet gewoon weten waar je op moet letten en het vergt ook ervaring om goed om te gaan met wateraansluitingen en alles werkend te krijgen. Bij het vervangen van een lavabo moet je er in principe voor zorgen dat de nieuwe lavabo past op de plaats waar hij komt. Natuurlijk mag hij kleiner of groter zijn dan de oude lavabo, maar de overloop en de afstand van alle bevestigingspunten moeten overeenkomen met die van de oude lavabo. Overigens: als jij huurder bent en de gehuurde lavabo hebt beschadigd, zal jouw persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering dit dekken, mits jij dekking heeft voor gehuurde, niet-verplaatsbare delen van jouw woning. Vervang de gootsteen niet zelf, maar bel eerst jouw persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering. De verzekeringsexperts zullen jou dan vertellen hoe jij te werk moet gaan en hoe de kosten zullen worden gedekt.

Zo zijn de kosten opgemaakt

 Prijs
Lavabo, eenvoudige uitvoering  30 € - 50 €
Accessoires  15 € - 20 €
Demontage en montage  80 € - 120 €
Reiskosten  30 € - 50 €
Totaal  155 € - 240 €
Waschbecken einbauen kosten

Een lavabo vervangen

Als je een nieuwe lavabo wilt laten plaatsen, klinkt het project op het eerste gezicht vaak ingewikkelder dan het in werkelijkheid is. Voor de demontage en installatie van een lavabo hebben vaklui doorgaans slechts één tot twee uur nodig. De totale kosten bedragen tussen 115 en 240 euro, waarvan tussen 80 en 120 euro voor de werktijd van jouw professional.

Materiaalkosten bij het vervangen van een lavabo

Als jij jouw lavabo laat vervangen, moet jij - natuurlijk! - een nieuwe lavabo . In een basisuitvoering kosten wastafels tussen de 15 en 20 euro. Afhankelijk van hoe veeleisend je bent op het gebied van design en finesse, kunnen nieuwe wastafels natuurlijk 50, 80 of 100 euro en meer kosten. De lavabo zelf wordt geleverd zonder fittingen, omdat je de oude fittingen meestal kunt blijven gebruiken, ook als jij de lavabo laat vervangen. Als je een lavabo koopt, let er dan op dat deze hetzelfde aantal uitsparingen heeft en dat de sifon past. Als je een nieuwe afvoerset met sifon wilt kopen, kost dat meestal tussen de 15 en 20 euro. De materialen kosten tussen de 45 en 70 euro als je een gewone standaardwastafel wilt.

Ambachtelijke kosten voor het vervangen van wastafels

De ambachtelijke kosten voor het vervangen van een lavabo vallen in twee categorieën uiteen: Enerzijds zijn er de reiskosten en anderzijds de arbeidskosten voor de werkelijk gewerkte uren. Een enkele reis kan tien of twintig euro kosten. Als jouw gespecialiseerd bedrijf de lavabo ook voor jou ophaalt en brengt en de oude lavabo afvoert, reken dan met het maximumbedrag voor de voorrijkosten. De kosten van de demontage van de oude lavabo en de installatie van de nieuwe liggen tussen 80 en 120 euro. Dit bedrag is afhankelijk van het uurloon van het bedrijf en de benodigde arbeidstijd. Verwacht dat het vervangen van een lavabo één tot twee uur duurt. Zodra de lavabo is geïnstalleerd, heb jij natuurlijk recht op wettelijke garantie op de onderdelen en ook op het vakmanschap. Veel wastafelfabrikanten geven jou vijf jaar garantie; de wettelijke garantietermijn is echter twee jaar. Kijk uit voor haarscheurtjes in een nieuwe lavabo, want die kunnen ontstaan bij een verkeerde installatie. In dat geval heb je een vordering tot vervanging en herhaling van het installatieproces. De garantieclaim voor ambachtelijke diensten beschermt jou ook gedurende vijf jaar voor bouwwerkzaamheden.

Een lavabo laten installeren met Zoofy

Een lavabo installeren of vervangen is kinderspel voor professionele loodgieters. Vooral bij het plaatsen van een nieuwe lavabo is dit proces zeer eenvoudig voor professionals. De demontage van een lavabo daarentegen is iets ingewikkelder, vooral als deze is verbonden met een badmeubel en tegen de wanden is gelijmd en gevoegd. Maar zelfs dat kunnen loodgieters in een mum van tijd doen. Bij Zoofy bieden verschillende vakmensen hun diensten aan. Je kunt jouw bestelling naar ons uploaden en wij brengen jou in contact met het gespecialiseerde bedrijf dat het beste bij jou en jouw wensen past. Je kunt binnenkort een offerte verwachten en vervolgens een afspraak maken om jouw nieuwe gootsteen in ontvangst te nemen en te laten installeren.  

Top Loodgieters

Rachid
Rachid Loodgieter
5/5 - 45 Reviews
Gent
78 jobs done
Loodgieter

Ik werk al 30+ jaar in het vak. Verstoppingen, leidingen verleggen, nieuwe kranen plaatsen, noem het maar op. Elke loodgieters klus heb ik ervaring mee.

Ik kreeg keurig een appje dat hij onderweg was. Het vervangen van de kraan was lastig i.v.m. ruimtegebrek, maar hij heeft het netjes voor elkaar gekregen.

Boek een klus
Henk
Henk Loodgieter
5/5 - 54 Reviews
Leuven
88 jobs done
Loodgieter

Mijn favoriete klus is het oplossen van verstoppingen, daar worden de mensen altijd zo blij van.

Zeer snelle en vakkundige service, in plaats van de volgende dag zelfs de zelfde dag de klus geklaard. Goede communicatie, vriendelijk en ik ben super blij met Henk.

Boek een klus