Dit is wat de populaire betonnen vloer kost

Niet alleen in commerciële ruimten, maar ook in particuliere woonruimten is de rustiek-industriële, eenvoudige maar levendige betonlook helemaal on trend. Als jij deze minimalistische look ook in jouw eigen vier muren wilt doorvoeren, dan zijn betonnen vloeren precies wat jij zoekt. In dit artikel laten we jou zien welke kosten jij maakt als jij jouw betonvloer laat renoveren of nieuw laat maken.

Gepolijste vloer beton voor jouw woning

Een hoogwaardige betonvloer die vele decennia meegaat is namelijk niet alleen chic, maar ook praktisch en bruikbaar voor uiteenlopende interieurontwerpen. Je hoeft echter niet per se voor betonnen vloeren te gaan. Er zijn porcellanato vloeren die 40 tot 50 jaar meegaan en minstens zo lang als gepolijst vloerbeton. Als jij puur op basis van uiterlijk en trend beslist, zijn betonnen vloeren natuurlijk de juiste keuze voor jou, maar kwaliteit heeft ook zijn prijs. Hieronder tonen wij jou de prijzen voor een ruimte van 30 vierkante meter waarin een betonvloer moet worden aangebracht.

Dit is wat het kost om een betonnen vloer te renoveren

Klus  Prijs per 30 m²  Prijs per vierkante meter
Materiaalkosten zichtbare dekvloer en beton  800 € - 1.000 €  26,67 € - 33,33 €
Slijpen, polijsten, verzegelen  2.350 € - 2.500 €  78,33 € - 83,33 €
Totaal  3.150 € - 3.500 €   105 € - 116,67 €

Kosten betonvloer renovatie

In een kamer met een oppervlakte van 30 vierkante meter kost een betonnen vloer tussen 3.150 en 3.500 euro. Dit resulteert in een prijs per vierkante meter tussen 105 en 116,67 euro. Als je dezelfde ruimte met een gewone dekvloer zou willen bekleden, zouden de kosten tussen 1.200 en 1.800 euro liggen. Per vierkante meter kost een dekvloer van hoge kwaliteit dus tussen de 20 en 30 euro, wat jou een besparing van minimaal 75 euro kan opleveren. Beslis dus zorgvuldig of jij jouw betonvloer wilt renoveren, een nieuwe betonvloer wilt leggen of met dekvloer wilt werken.

Afdekvloer of beton?

Het belangrijkste verschil tussen een gietvloer en beton is de grootte van de stenen. De korrelgrootte van de stenen in dekvloeren is maximaal 8 millimeter, die in beton maximaal 16 millimeter. Daarom wordt bij nieuwbouw de fundering altijd opgebouwd uit het zeer robuuste en stabiele beton, en wordt voor een te leggen vloer, zoals een houten, laminaat- of PVC-vloer, de gelijkmatigere, fijnere dekvloer als basis gebruikt. Als jij het onafgewerkte plafond, dat van beton is, om visuele redenen van een betonnen vloer wilt voorzien, zijn de belangrijkste kosten de hogere kosten voor de productie van het materiaal en de behandeling ervan. Om beton vlak te krijgen, moet het uitvoerig worden geslepen, gepolijst en verzegeld.

De kosten van vloerbeton

De materiaalkosten voor dekvloer en beton variëren van 26,67 euro tot 33,33 euro per vierkante meter. Dus als je een kleine kamer van tien vierkante meter wilt vloeren met beton, kost dat tussen 226,67 en 333,33 euro. Voor een kamer van 30 vierkante meter zullen de materiaalkosten tussen 800 en 1000 euro liggen. Als jij een hele flat, bijvoorbeeld een oppervlakte van 100 vierkante meter, met betonvloeren wilt bedekken, hoef je door de grote hoeveelheid materiaal waarschijnlijk slechts 2.000 tot 3.000 euro te betalen.

Arbeidskosten voor de nieuwe betonvloer

Het maakt niet uit of jij een nieuwe betonvloer wilt of dat jij jouw bestaande betonvloer wilt laten renoveren: Er zijn arbeidskosten! Dat komt omdat een betonnen vloer veel werk vereist, zowel bij de productie als bij de renovatie ervan. Met een normaal uurloon voor ambachtslieden kan je rekenen op kosten tussen 78,33 en 83,33 euro per vierkante meter voor de werktijd die nodig is voor het slijpen, polijsten en afdichten. Dit zijn ook de activiteiten die plaatsvinden wanneer jij jouw betonnen vloer laat renoveren. Voor een kamer van 30 vierkante meter kan je dus rekenen op arbeidskosten tussen 2.350 en 2.500 euro als jouw betonvloer moet worden geslepen, gepolijst en verzegeld. Voor grotere schades kunnen deze kosten dienovereenkomstig oplopen. Vraag eerst een concrete kostenraming.

Gebruik Zoofy voor jouw betonnen vloer!

Wil je een mooie betonnen vloer? Of is het tijd om jouw betonvloer te laten renoveren vanwege de samenstelling van het materiaal, vanwege drukkend vocht of de brokkeligheid van het materiaalmengsel? Dan zijn de experts die hun diensten aanbieden via Zoofy de juiste pool van expertise voor jouw project. Upload gewoon jouw klus naar ons, beschrijf wat voor soort effen vloerbedekking jij wilt en wij brengen jou in contact met een expert die bij jou en jouw klus past.  

Top Klusjesmans

Evert
Evert Klusjesman
5/5 - 34 Reviews
Hamme
69 jobs done
Klusjesman

Met al 20 jaar ervaring als klusjesman heb ik inmiddels alles wel gezien. Doorgaans ben ik vooral bezig met keuken plaatsen, maar Zoofy is ideaal voor de kleinere klusjes tussendoor.

Ontzettend aardige klusman die naast goed werk leverde ook goed communiceerde. Een aanrader!

Boek een klus
kobe
Kobe Klusjesman
5/5 - 145 Reviews
Pelt
204 jobs done
Klusjesman

Met al 25+ jaar ervaring heb ik elk klusje zo gedaan. Mijn favoriete klus is het ophangen van spiegels en lampen.

De communicatie rondom de afspraak heb ik als prettig ervaren. Tijdens het beoordelen van het probleem gaf Kobe duidelijk aan wat de opties waren om het probleem op te lossen en dacht hij goed met mij mee.

Boek een klus