Hoeveel kost het om een bijennest te verwijderen?

Bijennest verwijderen

Een bijennest verwijderen? Het verwijderen van bijen kost gemiddeld 450 euro, maar kan variëren van 0 tot 1.500 euro of meer. Structurele aantasting - met noodzakelijke verwijdering van de muren - is de duurste optie. De daaruit voortvloeiende timmerkosten kunnen de totale prijs opdrijven tot 2.000 euro of meer. In de meeste gevallen is een imker de beste manier om een bijenkorf of zwerm te verwijderen. Hij werkt vaak samen met lokale en nationale ongediertebestrijdingsbedrijven. Veel staten reglementeren het uitroeien en verwijderen van bijen, omdat zij een belangrijk deel uitmaken van ons ecosysteem. Neem contact op met het landbouwdepartement en jouw gemeente voor specifieke voorschriften inzake bijenbestrijding. Raadpleeg voor identificatie en verwijdering altijd een imker of een bevoegde deskundige. Bijen bestuiven minstens 30% van ons voedsel en 90% van de wilde planten. Verwijder waar mogelijk levende zwermen van jouw eigendom in plaats van ze te vernietigen. Probeer echter niet zelf een bijenkorf te verwijderen. Het is gevaarlijk omdat de bijen ten onrechte als horzels kunnen worden geïdentificeerd of een confrontatie riskeren met de agressieve Afrikaanse honingbij.

Prijzen voor het verwijderen van bijen en kasten

Het verwijderen van bijenkorven kost gemiddeld 75 tot 1.000 euro. Soms halen imkers gezonde kasten gratis weg en houden ze de kast en de honing. De meeste imkers en specialisten brengen echter evenveel of meer in rekening dan een verdelger. Bijenkorven in muren en plafonds zijn moeilijk bereikbaar en veroorzaken structurele schade. Reparaties aan plafonds en muren zijn niet inbegrepen in de kosten van de verdelger. Reparaties aan de muur kosten gemiddeld 650 euro nadat de bijenkorf is verwijderd.

Kostenschatting voor de verwijdering van bijenkorven en nesten

Het verwijderen van een bijenkolonie kost gemiddeld 75 tot 1.000 euro. De meeste nesten hebben gemiddeld 50.000 inwoners, waaronder de koningin, verkenners, werksters en bewakers.

Verwijdering van zwermen

Zwermen zijn het goedkoopste type aantasting en kosten tussen 0 en 150 euro. Een zwerm is een groep bijen, meestal met een koningin, op zoek naar een nieuw onderkomen. Omdat ze geen bijenkorf hebben om te verdedigen, zijn ze zeer volgzaam en gemakkelijk te controleren. Ze staan meestal buiten en vereisen minimale apparatuur en tijd om ze te verwijderen.

Kostenoverwegingen

De grootste kostenfactor bij het verhuizen is de plaatsing van de kast. Ze kunnen zich nestelen in jouw muren en plafonds, onder patio's, in valse plafonds en vaak op zolders. De prijs van de wederopbouw van deze gebieden varieert. Deze kosten zijn meestal niet inbegrepen in de verhuiskosten. Reparatiekosten
Gipsplaat 245 € - 750 €
Plafonds 300 € - 1.000 €
Terras 250 € - 2.500 €
Soffit 18 € - 60 € per meter
Valse plafonds 150 € - 500 €

Bijenvernietiging vs. verplaatsingskosten

Aan de vernietiging van bijenkasten is altijd een vergoeding verbonden, die kan variëren van 150 tot 500 euro of meer. Verplaatsing is soms gratis als de kast gezond is en door een imker wordt uitgevoerd. Je kunt echter verwachten dat je een verhuisspecialist tussen 100 en 1.000 euro betaalt. Het hangt allemaal af van de toegankelijkheid van de kast, het type en jouw locatie. Verplaats altijd een gezonde bijenkorf in plaats van hem uit te roeien. Het aantal bijenkasten daalt door de bijensterfte. Door hun invloed op de landbouw en het ecosysteem is het behoud van deze dieren een topprioriteit. De meeste grote ongediertebestrijdingsbedrijven raden aan een plaatselijke imker te bellen en met hem samen te werken om, indien mogelijk, voor een levende herplaatsing te zorgen. Maar live verhuizen is niet altijd een optie. Alleen een bevoegde professional of een ervaren imker kan bepalen of levende verwijdering mogelijk is of dat uitroeiing gerechtvaardigd is.

Hervestiging

Een imker of een specialist op het gebied van bijenverwijdering voert de levende verhuizing uit. Hij inspecteert eerst de kast, bepaalt of levend verplaatsen mogelijk is, en probeert dan met verschillende methoden de bijen uit de kast te halen. De meeste specialisten laten een zwermverzamelkast achter om 's avonds de verkenningsbijen te verzamelen. De verkenners jagen op voedsel in de omgeving en keren 's avonds terug. Bij gebrek aan een koningin vormen ze vaak een zwerm zonder nest. Niet verzamelde kastloze bijen sterven.

Overwegingen voor de vernietiging van bijenkasten

Niet alle bijenkasten kunnen worden gered. Veiligheidsproblemen als gevolg van de Afrikaanse honingbij hebben ertoe geleid dat staten de vernietiging en verplaatsing van bijenkasten hebben geregeld. Pesticiden die door ongetrainde huiseigenaren worden gespoten, leiden tot een ongezonde en nutteloze bijenkolonie. Raadpleeg altijd een professionele ongediertebestrijder of imker bij het verplaatsen of uitroeien van een nest. Probeer nooit zelf het nest te verwijderen zonder ten minste de soort te bepalen. Tip: Vraag jouw vakman of het verwijderen van de honing en de raten in de prijs is inbegrepen. Als het wordt achtergelaten, kan het gaan rotten en andere insecten, ongedierte en andere zwermen aantrekken die een huis zoeken.

Gemiddelde kosten van een bijenbehandeling per type

Er zijn speciale overwegingen voor verschillende soorten. Terwijl de kosten van een typische honingbijenkast variëren van 75 tot 2.000 euro, vergen andere soorten minder werk, en sommige zijn zelfs geschikt voor doe-het-zelfprojecten. Als je allergisch bent voor steken of vermoedt dat je er een hebt, probeer dan niet zelf te verwijderen. De eerste stap om te bepalen hoe een plaag moet worden aangepakt is identificatie. Een plaatselijke imker of bijenverwijderaar is hiervoor het beste.

Kosten voor het verwijderen van houtbijen

De kosten voor het verwijderen van houtbijen variëren van 75 tot 500 euro of meer. Ze zijn niet gezelschapsdieren, wat betekent dat ze niet in een grote korf leven. Ze boren zich in onbehandeld hout en veroorzaken schade aan huizen. Hoewel de schade aanvankelijk gering is, maken de nakomelingen hun eigen holen in de buurt. Na verloop van tijd ontstaan hierdoor tientallen houtgaten die de structuur van jouw huis beschadigen. Ze zijn volgzaam en steken zelden, wat ze tot een uitstekend doe-het-zelf project maakt. Jij of een vakman moet de nesten behandelen met een insectenspray of driftstof en een stofdoek. Als je het goed doet, doden de chemicaliën zowel de ouders als de nakomelingen als ze uitkomen. Wil je de chemicaliën overslaan? Probeer harde muziek af te spelen. De theorie, die door veel huiseigenaren is gemeld, is dat voortdurend lawaai de bijen stoort, die uiteindelijk een stillere buurt opzoeken om te leven. Informeer jouw buren over het plan om pijnlijke geluidsklachten te voorkomen.

Kosten für die Entfernung von Honigbienen

Ze leven in grote kolonies van 50.000 of meer bijenvolken en het kost tussen 75 en 1.000 euro of meer om ze te verwijderen. Door de grootte van de nesten kunnen ze aanzienlijke schade toebrengen aan de muren, dekken en plafonds van jouw huis, met verdere bouwkosten tot gevolg.

Hommels

Hommels hoeven zelden verwijderd te worden. Ze veroorzaken geen schade aan huizen, zijn zeer volgzaam, steken zelden en hun korven tellen slechts 50 tot 150 individuen. Eén soort is een beschermde soort en is onlangs toegevoegd aan de lijst van bedreigde soorten. Als je een verwijdering overweegt, moet je altijd een deskundige raadplegen.

Afrikaanse honingbijen of "killerbijen".

De kosten voor het verwijderen van een bijenkast van de Afrikaanse honingbij, ook bekend als de "killer bee", variëren sterk afhankelijk van de locatie, maar liggen meestal tussen 100 en 1.000 euro. Ze lijken op elke andere honingbij, maar vertonen zeer agressief gedrag. Op sommige plaatsen is deze soort de enige overgebleven soort voor massabestuiving. Dit betekent dat hij, indien mogelijk, wordt verplaatst in plaats van gedood. Op andere plaatsen kunnen overheidsvoorschriften verwijdering vereisen. OPMERKING: Probeer nooit zelf Afrikaanse honingbijen te verwijderen. Deze soort is zeer agressief en heeft een grotere territoriale straal die hij verdedigt. Het is bekend dat ze mensen tot op een kilometer afstand van hun nest achtervolgen. Als je een nest vermoedt, bel dan onmiddellijk een specialist in ongediertebestrijding en -verwijdering.

Gratis verwijderen van bijennesten

In de meeste gevallen moet je betalen voor de verwijdering. Het is een zeer gespecialiseerd proces dat speciaal gereedschap en apparatuur vereist. Het is ook zeer tijdrovend om een bijenkorf te verwijderen, vooral als je probeert de kasten levend te verplaatsen. In sommige gevallen zal een plaatselijke imker gemakkelijk toegankelijke bijenkasten gratis verwijderen als ze gezond zijn. Hij krijgt een bijenkorf en emmers honing en jij hebt een bijenvrij huis.

Toekomstige aantasting voorkomen

Hoewel het niet mogelijk is een plaag voor 100% te voorkomen, zijn er enkele tips die jij kunt volgen om het risico te verkleinen.
  • Kijk uit naar zwermen van maart tot juli. Op dit moment zijn de meesten op zoek naar een nieuw huis.
  • Houd rommel en troep uit jouw tuin. Geef ze geen geschikt huis.
  • Sluit de buitenkant van je huis af. Scheuren in dakranden en bevelsiding geven toegang tot een droge, warme plek om een bijenkorf te bouwen.
  • Verwijder alle honing en raten van eerdere aantastingen. Ze kunnen zwermen aantrekken op zoek naar een huis.

Zelf doen vs. een verdelger of plaatselijke imker inhuren

De meeste bijenkorven zijn geen doe-het-zelf project, met uitzondering van houten bijen. Als je allergieën hebt, is het geen doe-het-zelf project. Bijen zijn nuttig en hoeven niet altijd verwijderd te worden. Weten wanneer je een bijenexpert moet inschakelen om de situatie vast te stellen en te beoordelen is de eerste stap. Of word zelf een expert - kweek bijen in jouw achtertuin voor honing en bestuiving. Als je gezoem van boven of uit een muur hoort komen, is het altijd het beste om een plaatselijke imker of professionele verdelger in te schakelen om het probleem vast te stellen en te verhelpen.

Vragen aan jouw imker

Niet alle imkers zijn hetzelfde. Zoals bij elke professional moet je ervoor zorgen dat jouw imker over de kennis, het gereedschap en de ervaring beschikt om jouw plaag aan te pakken. Op sommige plaatsen, zoals Florida, moeten imkers een vergunning voor ongediertebestrijding hebben om een plaag aan te pakken.
  • Heb je een vergunning voor het verwijderen van bijen?
  • Hoeveel ervaring heeft je met het verplaatsen van bijenkasten?
  • Neem je ze levend mee?
  • Bijennest verwijder je de raten en de honing? (Het is ook een goed idee om te vragen of je een deel van de honing mag houden - sommigen geven alles aan de huiseigenaar).
  • Heb je referenties?
  • Van welke beroepsverenigingen bent jij lid?

Top Klusjesmans

kobe
Kobe Klusjesman
5/5 - 145 Reviews
Pelt
204 jobs done
Klusjesman

Met al 25+ jaar ervaring heb ik elk klusje zo gedaan. Mijn favoriete klus is het ophangen van spiegels en lampen.

De communicatie rondom de afspraak heb ik als prettig ervaren. Tijdens het beoordelen van het probleem gaf Kobe duidelijk aan wat de opties waren om het probleem op te lossen en dacht hij goed met mij mee.

Boek een klus
Evert
Evert Klusjesman
5/5 - 34 Reviews
Hamme
69 jobs done
Klusjesman

Met al 20 jaar ervaring als klusjesman heb ik inmiddels alles wel gezien. Doorgaans ben ik vooral bezig met keuken plaatsen, maar Zoofy is ideaal voor de kleinere klusjes tussendoor.

Ontzettend aardige klusman die naast goed werk leverde ook goed communiceerde. Een aanrader!

Boek een klus