Hoeveel kost ongediertebestrijding?

Kosten voor wasbeer-, ratten- en muizenbestrijders

Het verwijderen van ongedierte kost gemiddeld 342 euro, met een typische marge tussen 172 en 520 euro. Het verwijderen van muizen en ratten kost tussen 200 en 1.200 euro. Het verwijderen van wasberen kost doorgaans 350 tot 500 euro, exclusief reparaties, die 1.000 tot 2.500 euro of meer kunnen bedragen. De meeste inspecties kosten 100 euro, maar worden vaak in mindering gebracht op de prijs van de verhuizing als jij besluit met het bedrijf in zee te gaan.
 • Bij muizen en ratten geldt: hoe eerder je een professional belt, hoe beter. Ze planten zich snel voort met 5 tot 6 nesten van elk 10 nakomelingen in de loop van een jaar. Hoe groter de plaag, hoe meer schade ze veroorzaken en hoe duurder de verwijdering zal zijn.
 • Je moet ook snel afrekenen met wasberen. Hoewel het geen knaagdieren zijn en zich niet snel voortplanten. Ze kunnen enorm veel schade aanrichten. Wasberen zijn volgens de meeste wetten van de staat beschermd en moeten worden verwijderd en herplaatst in plaats van vernietigd. In het volgende gaan we dieper in op deze dieren.
Gemiddelde 342 €
Gemiddeld tussen 172 € - $520 €
Low End - High End 85 € - 1.150 €

Hoeveel kost de bestrijding of verwijdering van muizen of ratten?

Een volledige ongediertebestrijding, inclusief vallen, lokaas, afdichting van de ingangspunten en reiniging, kost 200 tot 600 euro. Bij de meeste professionals is ten minste één vervolgbezoek inbegrepen. Voor omvangrijke plagen (het soort dat meerdere bezoeken vereist) kan jij echter tot 1.200 euro betalen.

Prijzen voor het levend verwijderen van ongedierte

De kosten voor dit type zijn ongelooflijk situatie- en regioafhankelijk, maar je kunt rekenen op minstens 50 euro meer. De extra kosten ontstaan doordat het ongedierte op minstens 1,5 km van elk huis moet worden verwijderd, wat tijd kost, extra kilometers voor de voertuigen betekent en extra brandstof verbruikt. Stel je voor hoeveel tijd, brandstof en arbeid het zou kosten om knaagdieren uit een grote stad te verwijderen naar een onbevolkt gebied, vergeleken met de korte rit naar een veld buiten een plattelandsstad. Sommige deskundigen raden dit echter af voor knaagdieren, omdat ze in de winter waarschijnlijk buiten zullen sterven.

Vervolgbezoeken aan ratten en muizen

Bij de meeste professionals is het eerste vervolgbezoek inbegrepen in de eerste rekening. Als je er meer dan één nodig hebt, kan dit 50 tot 150 euro per bezoek betekenen of zelfs het dubbele. Ongediertebestrijdingsbedrijven bieden soms maandelijkse, tweemaandelijkse of zelfs driemaandelijkse opvolgingsplannen aan.

Kosten voor het beslaan van ratten en muizen

Uitroking van elk ongedierte kost 10 tot 30 euro per vierkante meter. Dus voor een huis met 185 vierkante meter betaal je tussen de 2.000 en 6.000 euro. Maar gekwalificeerde professionals kunnen elke knaagdierplaag gemakkelijk bestrijden met lokaas, vallen en uitsluiting, en de meeste bieden zelfs geen verneveling aan. Beslaan is slechts een allerlaatste redmiddel. Het is storend en schadelijk om verschillende redenen:
 • Je stelt jezelf, jouw gezin en jouw huisdieren bloot aan mogelijk schadelijke chemicaliën.
 • Je moet je huis een paar dagen verlaten.
 • De dode knaagdieren vergaan in de muren.
 • Chemicaliën ontsnappen in het milieu en kunnen daar schade veroorzaken.

Prijsfactoren

De belangrijkste factoren bij het verwijderen van knaagdieren zijn de grootte van jouw woning en de omvang van de plaag.
 • Hoe groter jouw pand, hoe langer het duurt om de toegangspunten te vinden en te verzegelen. Grotere woningen hebben ook meer ingangen om aan te pakken en meer ongedierte om te verwijderen.
 • De ernst van de knaagdierplaag: meer ongedierte betekent hogere kosten. Hoe groter de plaag, hoe meer vallen, aas en schoonmaakwerk er nodig zijn.
 • De locatie en de toegankelijkheid van de aantastingen zijn van invloed op de kosten. Hoe moeilijker de besmettingshaarden te bereiken zijn, hoe langer het duurt om de ingangspunten te vinden en te verzegelen, de uitwerpselen te verwijderen en de schade te herstellen.

Opruimingskosten

Voor professionals zijn de schoonmaakkosten bijna altijd inbegrepen in de totale prijs van het project, die varieert van 200 tot 600 euro. Voor een grote plaag die meerdere bezoeken met meerdere schoonmaakbeurten vereist, kan de prijs echter stijgen. Een schoon huis na het verwijderen van de plaag is de beste manier om te voorkomen dat ze terugkomen. Het inhuren van een schoonmaker kost tussen de 100 en 250 euro per schoonmaakbeurt.

Kosten voor knaagdierinspectie

De meeste bedrijven bieden een gratis inspectie aan. Als dit in jouw regio niet het geval is, kan je verwachten dat je ongeveer 100 euro betaalt. Voor grote panden of panden met meerdere gebouwen kan je tot 250 euro betalen. De eerste inspectie zal de aard en de omvang van jouw plaag bepalen. Daarna moet je een schriftelijke prijsopgave krijgen voor verdere behandeling.

Doe-het-zelf vs. het inhuren van een vakman

Muizen en ratten uit je huis houden is niet moeilijk als je het zelf doet. Zorg ervoor dat jouw huis schoon is door voedsel in luchtdichte verpakkingen te bewaren en gemorst voedsel zo snel mogelijk op te ruimen. Veel huiseigenaren proberen zelf ratten en muizen te bestrijden met vallen en gif, met wisselend resultaat. Om van jouw ongedierteprobleem af te komen zonder de gezondheid van jou of jouw gezin in gevaar te brengen, neem je vandaag nog contact op met een ongediertebestrijdingsbedrijf bij jou in de buurt.

Doe-het-zelf knaagdierenvallen

Als je voor de doe-het-zelf-aanpak kiest, moet je je inlezen in de verschillende methoden. Voordat je begint, moet je een paar punten overwegen:
 • Er zijn allerlei soorten vallen beschikbaar, maar niet alle vallen zijn geschikt.
 • Gebruik geen gif als jij huisdieren hebt. Als jouw huisdier een vergiftigde rat of muis eet, wordt hij ook vergiftigd.
 • Vermijd ook stalen vallen, die kunnen jouw huisdieren verwonden.
Levende vallen 2 € - 15 € Het meest humane is om het ongedierte op minstens 1,5 km van jouw huis los te laten.
Vallen 1 € - 2 € Goedkoop en effectief. Niet erg menselijk.
Trap ijzer 3 € - 5 € Zeer effectief en doodt snel
Aas stations 5 € - 15 € Veilige manier om gif te gebruiken rond huisdieren en familie
Kleverige vallen 3 € - 10 € Kleefpads die de dieren immobiliseren. Vermijd ze.
Ongediertebestrijding gaat net zo goed over jouw huis als over jouw gezondheid. Als je een ongedierteprobleem hebt, aarzel dan niet om een professional te bellen. Zo houd jij jouw gezin, huisdieren en huis veilig en ongediertevrij.

Kosten voor de bestrijding van wasberen

In veel stedelijke en landelijke gebieden kan je wasberen gratis laten verwijderen door de plaatselijke dierenbescherming. Als je een professionele dienst wilt inhuren, hetzij omdat je buiten de jurisdictie van de dierenbescherming valt, hetzij omdat je een servicegarantie wilt, kost het verwijderen van wasberen uit jouw huis tussen 350 en 500 euro per wasbeer. Dit omvat geen reparaties. Ze nestelen zich meestal op zolders en veroorzaken schade aan isolatie, daken, bedrading en gipsplaten. Ze laten ook grote gaten achter in jouw dak waardoor water schade kan veroorzaken aan plafonds en muren.

Verwijderen van wasberen vs. bestrijden

Volgens de meeste wetten moeten wasberen worden verwijderd en herplaatst, niet uitgeroeid. Dat komt omdat ze worden beschouwd als "wilde dieren" en speciale aandacht krijgen, hoewel de rest van ons ze als ongedierte beschouwt. Als wasberen buiten zijn, zijn de kosten meestal lager. Ze buiten vangen is gemakkelijker, en er is meestal geen structurele schade om je zorgen over te maken of ingangen te verzegelen. Een paar andere tips om in gedachten te houden:
 • Hoewel wij niet aanraden om wasberen zelf te verwijderen vanwege de kans op ziekten, kan je levende vallen kopen voor 30 tot 150 euro.
 • Wasberen vergiftigen is meestal illegaal.
 • Licht, geluid en geur afschrikmiddelen hebben geen goede staat van dienst.
 • Eenmaal gevangen, zal een professionele dienst of jouw plaatselijke dierenbescherming ze minstens 16 kilometer van jouw huis herplaatsen.

Specialisten in het verwijderen van wasberen

Wasberen nestelen zich in jouw huis om aan de kou te ontsnappen en hun jongen groot te brengen. Probeer ze echter nooit zelf te verwijderen. Vaak bieden ongediertebestrijdingsbedrijven diensten aan voor zowel wasberen als knaagdieren. Je kunt echter ook een wasbeerverwijderaar bij jou in de buurt inhuren. Ze weten hoe ze ze moeten vangen en verwijderen, zorgvuldig en volgens alle lokale, staats- en nationale richtlijnen voor een veilige verwijdering zonder het dier te schaden.

Reparatiekosten voor wasbeer- en knaagdierplagen

Naast de eigenlijke verwijdering veroorzaken ratten, muizen en wasberen vaak dure rommel en schade. Dit is wat jij kan verwachten na het verwijderen:
Schoonmaakkosten  150 € -500+ €
Kosten voor gipsplaatreparaties  350 € - 800 €
Kosten voor elektrische reparaties  150 € -500 €
Reparatiekosten HVAC  150 € - 550 €
Loodgieter reparatie prijzen  150 € - 500+ €
Prijzen voor dakreparaties  350 € - 1.500 €
Kosten voor waterzuivering  1.200 € - 4.500 €
Praat met jouw verzekeringsmaatschappij om te zien of zij deze reparaties dekt.

Top Klusjesmans

kobe
Kobe Klusjesman
5/5 - 145 Reviews
Pelt
204 jobs done
Klusjesman

Met al 25+ jaar ervaring heb ik elk klusje zo gedaan. Mijn favoriete klus is het ophangen van spiegels en lampen.

De communicatie rondom de afspraak heb ik als prettig ervaren. Tijdens het beoordelen van het probleem gaf Kobe duidelijk aan wat de opties waren om het probleem op te lossen en dacht hij goed met mij mee.

Boek een klus
Evert
Evert Klusjesman
5/5 - 34 Reviews
Hamme
69 jobs done
Klusjesman

Met al 20 jaar ervaring als klusjesman heb ik inmiddels alles wel gezien. Doorgaans ben ik vooral bezig met keuken plaatsen, maar Zoofy is ideaal voor de kleinere klusjes tussendoor.

Ontzettend aardige klusman die naast goed werk leverde ook goed communiceerde. Een aanrader!

Boek een klus