Kosten kakkerlakkenbestrijding

Heb jij een kakkerlakkenplaag opgemerkt en ontdekt dat het kakkerlakken zijn? Dan heb je zeker snel een verdelger, ook wel ongediertebestrijder genoemd, nodig. De bestrijding van kakkerlakken gebeurt in verschillende stappen, waarvoor telkens één afspraak bij jou thuis nodig is, en heeft een uitstekende kans op succes. In dit artikel leggen we uit hoe kakkerlakkenbestrijding werkt en welke kosten jij kunt verwachten. Tip: Als je wilt weten hoeveel verdelgers kosten en een overzicht per ongedierte en diersoort wilt hebben, zal ons artikel over de algemene kosten van verdelgers jou helpen.

Hoe kakkerlakkenbestrijding werkt

De bestrijding van kakkerlakken is niet zo eenvoudig en mag in het algemeen alleen door professionals worden uitgevoerd. Kakkerlakken ontwikkelen zeer snel resistentie tegen diverse middelen. Zodra de kakkerlakkenplaag niet volledig is uitgeroeid, kan slechts één dier ervoor zorgen dat de dierenpopulatie snel toeneemt en alles weer wordt zoals het was. Kortom, als er een kakkerlakkenplaag is, handel dan snel: Kakkerlakken zijn omnivoren en zullen zich hoe dan ook vermenigvuldigen als ze zich eenmaal ergens gevestigd hebben. Ze verspreiden en brengen ook talrijke ziekteverwekkers, parasieten en wormen over. Van maag- en darmziekten tot hepatitis, polio en lepra, deze beesten kunnen dus enorm gevaarlijke ziekten overbrengen op de mens. Helaas is kakkerlakkenbestrijding alleen mogelijk met giflokaas, dus de ongediertebestrijder van jouw keuze moet de kakkerlakken daadwerkelijk doden. Wegjagen of verplaatsen is bij kakkerlakken niet mogelijk. In principe komt de verdelger eerst naar jou toe en bekijkt de plaag. Er wordt dan lokaas gelegd met het zogenaamde voedingsgif, zodat de kakkerlakkenpopulatie afneemt. Na een week is de kakkerlakkenplaag aanzienlijk verminderd, na twee weken zouden alle kakkerlakken onder controle moeten zijn. Na in totaal vier weken komt de verdelger terug om te controleren en een populatiecontrole uit te voeren. Een nieuwe ontsmetting kan nodig zijn, omdat eventuele kakkerlakkenlarven nu kunnen zijn uitgekomen en op weg zijn om zich te vermenigvuldigen.

Zo zijn de kosten opgemaakt

Werkstap / afspraak Verdelger kosten
Onderzoek van de aantasting  75 € - 100 €
Ontsmetting van kakkerlakken  75 € - 200 €
Controle onderzoek  50 € - 200 €
Totaal  200 € - 500 € 
Werkstap / deadline  Verdelger kosten
Verdere ontsmetting  75 € - 200 €
Totaal  275 € - 700 € 

Kakkerlakken bestrijden: kosten

In principe kan je voor de bestrijding van kakkerlakken rekenen op totale kosten tussen 200 en 700 euro. Aangezien kakkerlakken zeer robuuste dieren zijn en ook buiten de wereld van de ongediertebestrijding als overlevingskunstenaars worden beschouwd, kan het zijn dat de onpopulaire kakkerlakken niet één, maar twee keer moeten worden bestreden. Als dit gebeurt, moet de verdelger nog een keer komen, wat natuurlijk verdere kosten met zich meebrengt. Zo kan jij voor een enkele ontsmetting rekenen op kosten tussen 200 en 500 euro, voor twee ontsmettingsafspraken op kosten tussen 275 en 700 euro.

Controleer de besmetting

Als jij kakkerlakken wilt bestrijden, moeten jou en de verdelger eerst weten of het echt kakkerlakken zijn of een ander soort kakkerlak. Kakkerlakken zijn volledig nachtdieren, dus jij zult deze insecten overdag nooit zien. Als jij 's nachts een kakkerlak ziet wanneer jij het licht aandoet en hij snel in een donker hoekje kruipt, is dat een aanwijzing dat jij een kakkerlakkenprobleem hebt en contact moet opnemen met een verdelger. Als je overdag kakkerlakken vindt, moet je onmiddellijk en zonder omwegen de verdelger bellen: Overdag kakkerlakken in huis zien betekent bijna onvermijdelijk dat jouw kakkerlakkenplaag immens is. De verdelger komt bij jou thuis, bekijkt de populatie van de dieren en beoordeelt en bespreekt met jou de maatregelen. Dit kost gemiddeld tussen de 75 en 100 euro, als de opdracht tot kakkerlakkenbestrijding achteraf bindend is.

Kosten van ontsmetting

De kakkerlakkenbestrijding zelf, bekend als desinfectie, wordt uitgevoerd met behulp van giftig lokaas. De verdelger plaatst deze op geschikte plaatsen in jouw huis en controleert of herhaalt dit proces indien nodig. Een eenmalig bezoek van een verdelger kost tussen de 75 en 200 euro. Hierbij moet worden vermeld dat een verdelger die langskomt voor 75 euro eerder een uitzondering is. Als je rekent met 100 tot 200 euro per afspraak, zit je aan de veilige kant.

Waarom Zoofy gebruiken voor de bestrijding van kakkerlakken?

Zoofy is niet alleen specialist in huis, flat, tuin en transport, maar ook in ongediertebestrijding. De verdelgers die hun diensten aanbieden via Zoofy zijn experts in kakkerlakkenbestrijding en helpen jou graag als jij jouw eigen vier muren weer kakkerlakkenvrij wilt maken. Upload jouw opdracht naar ons en wij verwijzen jou naar het gespecialiseerde bedrijf dat het beste bij jou en jouw kakkerlakkenprobleem past. Jij krijgt dan een kostenraming en kunt uitkijken naar een ongediertevrije toekomst.

Top Klusjesmans

kobe
Kobe Klusjesman
5/5 - 145 Reviews
Pelt
204 jobs done
Klusjesman

Met al 25+ jaar ervaring heb ik elk klusje zo gedaan. Mijn favoriete klus is het ophangen van spiegels en lampen.

De communicatie rondom de afspraak heb ik als prettig ervaren. Tijdens het beoordelen van het probleem gaf Kobe duidelijk aan wat de opties waren om het probleem op te lossen en dacht hij goed met mij mee.

Boek een klus
Evert
Evert Klusjesman
5/5 - 34 Reviews
Hamme
69 jobs done
Klusjesman

Met al 20 jaar ervaring als klusjesman heb ik inmiddels alles wel gezien. Doorgaans ben ik vooral bezig met keuken plaatsen, maar Zoofy is ideaal voor de kleinere klusjes tussendoor.

Ontzettend aardige klusman die naast goed werk leverde ook goed communiceerde. Een aanrader!

Boek een klus