Kosten parket schuren

Als jouw parket enige schade vertoont, hoef jij niet altijd meteen jouw toevlucht te nemen tot een nieuwe vloer. Dit kan worden verholpen door het parket te schuren. Hier lees je welke kosten jij kunt verwachten bij het schuren van parket en waar je rekening mee moet houden.

Waaruit bestaat het schuren van parket

Bij het schuren van parket zijn er kosten voor het schuren zelf en voor de daaropvolgende verzegeling. Als jij jouw vloer al laat vervangen, kan jij ook besluiten nieuwe plinten te laten plaatsen. Naast het verwijderen van de bestaande plinten betaal je dan niet alleen voor het plaatsen van de nieuwe plinten, maar ook voor het materiaal. Als jij jouw parket zelf schuurt, kan je de kosten minimaliseren, maar in dat geval heb jij apparatuur nodig.

Zo zijn de parketschuurkosten opgebouwd

Het parket in een kamer van 20 vierkante meter moet worden geschuurd. De kosten zijn als volgt:
Klus  Prijsklasse
Schuren  300 € - 500 €
Verzegeling  100 € - 360 €
Vernieuwen van plinten  120 € - 260 €
Gereedschap voor eigen werk  130 € -190 €
kosten parket schuren

Parket schuren: De individuele kosten

Als je het parket door een gespecialiseerd bedrijf laat schuren, kan je rekenen op kosten van 520 tot 1.120 euro voor een oppervlakte van 20 vierkante meter, als jij ook jouw plinten wilt vernieuwen. Als je het parket zelf schuurt, bespaar je natuurlijk op de arbeidskosten. Voor 20 vierkante meter kan je rekenen op een prijs tussen 220 en 390 euro. Houd er rekening mee dat er ook extra kosten zijn voor de reis van de ambachtslieden. Deze kunnen snel oplopen als er meerdere dagen moet worden gewerkt.

De kosten van het schuren en verzegelen van parket

Eerst moet je nagaan of het mogelijk is jouw parket te schuren. Dit hangt af van het soort parket: terwijl massief houten parket zonder problemen meerdere keren kan worden geschuurd, kan tweelaags of drielaags parket hooguit één of twee keer worden geschuurd. Er zijn geen materiaalkosten voor het schuren van parket, maar de kosten voor de vakman bedragen 300 tot 500 euro, afhankelijk van de staat van het parket. Het geschuurde parket wordt vervolgens verzegeld. Er wordt een beschermende laag vernis, olie of was aangebracht. Hoewel het materiaal met 10 tot 60 euro relatief goedkoop is - vernis is iets duurder dan olie of was - krijgen ambachtslieden voor dit werk 100 tot 300 euro betaald. Terwijl de arbeidskosten voor verzegeling met vernis hoger zijn omdat hier ten minste twee lagen moeten worden aangebracht en tussentijds nog een schuurbeurt nodig is, worden olie en was slechts eenmaal aangebracht.

De kosten van plinten

Als jouw plinten gewoon worden verwijderd en na het schuren weer worden aangebracht, betaal je daarvoor meestal niet meer dan 40 tot 120 euro. Het hangt ervan af hoe de plinten zijn bevestigd en hoe moeilijk het is ze te verwijderen zonder ze te beschadigen. Als jij kiest voor nieuwe plinten, moet je ook materiaalkosten betalen van 80 tot 140 euro.

De kosten van het zelf schuren van parket

Als jij jouw parket zelf wilt schuren, heb je alleen vernis, olie of was nodig om te verzegelen en eventueel nieuwe plinten. Je kunt lak voor 20 vierkante meter krijgen voor 40 tot 60 euro. Was of olie kost slechts 10 tot 20 euro, en een enkele toepassing volstaat. Voor het schuren kan je de nodige machines lenen bij bijvoorbeeld een bouwmarkt. Voor een parketschuurmachine kan jij rekenen op 40 tot 60 euro per dag. Daarnaast heb je een hoekschuurmachine nodig, zodat je ook de hoeken zorgvuldig kunt schuren. Dit kost jou tussen de 50 en 70 euro per dag. Aangezien er bij het schuren van parket veel stof vrijkomt, moet je geschikte beschermende kleding en maskers aanschaffen. Reken op 10 tot 20 euro hiervoor. Je moet ook rekening houden met de borg die je moet betalen voor de apparatuur in de bouwmarkt. Dit is meestal tussen de 200 en 300 euro.

Zoofy schuurt professioneel jouw parket

Vooral als jouw parket schade heeft die niet aan het oppervlak zit, kan je het schuren beter aan een vakman overlaten. Voor leken is het moeilijk in te schatten hoeveel lagen moeten worden geschuurd zodat enerzijds de schade wordt weggewerkt en anderzijds de vloer niet te dun wordt. Speel op veilig en loop niet het risico dat jij door onwetendheid uiteindelijk een volledig nieuwe vloer moet kopen. Bij Zoofy vind je ervaren vakmensen die jouw parketvloer vakkundig en schoon schuren.

Top Klusjesmans

Evert
Evert Klusjesman
5/5 - 34 Reviews
Hamme
69 jobs done
Klusjesman

Met al 20 jaar ervaring als klusjesman heb ik inmiddels alles wel gezien. Doorgaans ben ik vooral bezig met keuken plaatsen, maar Zoofy is ideaal voor de kleinere klusjes tussendoor.

Ontzettend aardige klusman die naast goed werk leverde ook goed communiceerde. Een aanrader!

Boek een klus
kobe
Kobe Klusjesman
5/5 - 145 Reviews
Pelt
204 jobs done
Klusjesman

Met al 25+ jaar ervaring heb ik elk klusje zo gedaan. Mijn favoriete klus is het ophangen van spiegels en lampen.

De communicatie rondom de afspraak heb ik als prettig ervaren. Tijdens het beoordelen van het probleem gaf Kobe duidelijk aan wat de opties waren om het probleem op te lossen en dacht hij goed met mij mee.

Boek een klus