Kosten regenwaterreservoir aanleggen

Reservoirs worden steeds populairder. Ze helpen niet alleen de waterkosten te verlagen, maar dragen ook bij tot de bescherming van het milieu door kostbaar drinkwater te besparen. De kosten voor de aankoop en installatie van een reservoir kunnen echter vrij hoog zijn. In het volgende artikel wordt uitgelegd waarom het de moeite waard is, hoe hoog de kosten kunnen zijn en waar jij op moet letten bij een stortbak. Wij hebben voor jou een overzicht samengesteld met alle belangrijke informatie die jij nodig hebt als je overweegt een inbouwreservoir te kopen.

Waarom de aanschaf van een reservoir het overwegen waard is:

Ook al brengt een stortbak kosten met zich mee van enkele duizenden euro's, er zijn enkele voordelen die spreken voor de beslissing om een stortbak te kopen. Voordat we jou een overzicht geven van wat de aanschaf van een inbouwreservoir kan kosten en welk werk er komt kijken bij de installatie ervan, laten we deze voordelen even de revue passeren: Reservoirs dragen sterk bij tot de bescherming van het milieu. Ons kostbare drinkwater is geen oneindige bron. Het opgevangen regenwater in een regenput kan worden gebruikt als bedrijfswater, bijvoorbeeld om te douchen, kleren te wassen of de tuin te besproeien. Dit betekent dat jij tot 50 procent minder drinkwater gebruikt. Op de lange termijn bespaar je hiermee natuurlijk veel geld op waterkosten. In tegenstelling tot drinkwater kost regenwater niets. Maar je zult vooraf een flinke smak geld moeten uitgeven. Laten we eens kijken hoeveel een stortbak kost in het volgende overzicht.

Zo zie je de kosten voor de aankoop en installatie van een reservoir

Aankoop van een regenwaterreservoir Prijs voor 6000 liter Prijs voor 2000 liter
Reservoir  1.500 € – 2.000 €  800 € – 1.000 €
Huishoudelijk waterleidingnet  100 € – 200 €
Aansluitaccessoires  400 € – 600 €
Waterleidingen  50 € – 100 €
Totaal  2.050 € – 2.900 €   1.350 € – 1.900 €
Installatie van een reservoir  Prijs
Graafput  250 € – 800 €
Installatie en aansluiting  400 € – 500 €
Leidingen leggen  250 € – 1.000 €
Totaal  900 € – 2.300 €
reservoir

Aankoop en installatie van een stortbak: Totale kosten

Hoeveel een regenput kan kosten en hoeveel er bij komt voor de installatie hangt onder andere af van waar je het opgevangen regenwater voor wilt gebruiken. Om alleen de tuin te besproeien is een kleine regenbak van 800 tot 1.000 euro voldoende en kan je afzien van enkele aansluitaccessoires. Om het grootste deel van het drinkwaterverbruik te dekken is een grotere versie nodig. In dit geval kost de stortbak tussen de 1.500 en 2.000 euro en moet je een waterleiding voor 100 tot 200 euro meerekenen, evenals een aansluiting en waterleidingen, die samen nog eens 450 tot 650 euro kosten. Het graven van een put kost 250 tot 800 euro, afhankelijk van de grootte van de tank. De waterleidingen moeten worden aangelegd. Afhankelijk van hoeveel meter hiervoor nodig is, kunnen de kosten oplopen tot 250 tot 1.000 euro. De installatie en aansluiting van de stortbak kost 400 tot 500 euro.

Kosten voor een stortbak en toebehoren

Er is geen manier om te voorkomen dat de kosten van de stortbak in de vier cijfers lopen. Een stortbak in een eenvoudig ontwerp met een inhoud tot 2.000 liter kost al minstens 800 euro. Er kan echter worden verwacht dat het 1.000 euro kost. Zo kan het opgevangen regenwater worden gebruikt om de tuin te besproeien. Als je van plan bent het water voor andere doeleinden te gebruiken, heb je een groter model nodig met een capaciteit van ten minste 6.000 liter. Daarvoor moet je rekenen op een prijs van 1.500 tot 2.000 euro. Daarnaast heb jij een waterleiding nodig voor 100 tot 200 euro, aansluitingsaccessoires voor 400 tot 600 euro en extra waterleidingen ter waarde van 50 tot 100 euro, zodat je het water uit de regenput ook in huis kunt gebruiken. Al met al moet je voor de eenvoudige versie tussen de 1.350 en 1.900 euro betalen. Voor een grotere tank inclusief alle aansluitingen ligt de prijs tussen de 2.050 en 2.900 euro.

Kosten voor installatie en aansluiting van een stortbak

Als je een stortbak wilt laten plaatsen, moet er eerst een put worden gegraven. De kosten van het uitgraven hangen uiteraard af van de grootte van de stortbak en dus van de grootte van de benodigde put. Reken op kosten tussen 250 en 800 euro. Om het water in huis te kunnen gebruiken, bijvoorbeeld om de wasmachine te bedienen, moeten extra waterleidingen worden aangelegd, want het regenwater mag in geen geval in contact komen met drinkwater. De kosten hiervan hangen sterk af van het aantal meters buis dat moet worden aangelegd. Tussen 250 en 1.000 euro is hier goed mogelijk. De installatie van de stortbak en de aansluiting van alle elementen kost dan nog eens 400 tot 500 euro. In totaal zal je tussen de 900 en 2300 euro moeten uitgeven voor de installatie.

Laat nu een stortbak installeren met Zoofy!

Jij bent nu goed geïnformeerd over wat de installatie van een stortbak kan kosten. Als de kosten jou niet afschrikken en jij wilt profiteren van een stortbak om op lange termijn geld te besparen en iets voor het milieu te doen, maak dan nu een bestelling aan op Zoofy en upload jouw offerte. Wij brengen jou in contact met een bedrijf dat zorgt voor de installatie van een stortbak en alle noodzakelijke aansluitingen. Wij sturen jou graag een offerte op maat. Dan kan het werk in jouw tuin zo snel mogelijk beginnen.

Top Loodgieters

Rachid
Rachid Loodgieter
5/5 - 45 Reviews
Gent
78 jobs done
Loodgieter

Ik werk al 30+ jaar in het vak. Verstoppingen, leidingen verleggen, nieuwe kranen plaatsen, noem het maar op. Elke loodgieters klus heb ik ervaring mee.

Ik kreeg keurig een appje dat hij onderweg was. Het vervangen van de kraan was lastig i.v.m. ruimtegebrek, maar hij heeft het netjes voor elkaar gekregen.

Boek een klus
Henk
Henk Loodgieter
5/5 - 54 Reviews
Leuven
88 jobs done
Loodgieter

Mijn favoriete klus is het oplossen van verstoppingen, daar worden de mensen altijd zo blij van.

Zeer snelle en vakkundige service, in plaats van de volgende dag zelfs de zelfde dag de klus geklaard. Goede communicatie, vriendelijk en ik ben super blij met Henk.

Boek een klus