Kosten van de gasboiler

241keer aangevraagd
99€ AVG
Boek een klus
Dan ban je in dit artikel aan het juiste adres. In de volgende regels geven wij jou een precies overzicht van welke werkzaamheden een gasketel met zich meebrengt en welke kosten daaraan verbonden zijn, zodat er geen vragen onbeantwoord blijven en jouw beslissing wordt vergemakkelijkt.

Wat zijn de voordelen van een gasketel?

Zoals reeds vermeld zijn gasketels vooral populair in grotere appartementsgebouwen. Maar ook in particuliere woningen met meerdere bewoners kan het de moeite waard zijn om te investeren in de kosten van de gasketel. Aardgas is over het algemeen een relatief goedkope vorm van verwarming en moderne gasketels zijn zeer efficiënt. Dit bespaart enerzijds energie, maar anderzijds is het ook kosteneffectief om warm water te verwarmen en te bereiden. Een gasketel is in principe een kleine gaskachel met een geïntegreerde warmwatertank en wordt op elke verdieping geïnstalleerd. Voor verhuurders is het voordeel duidelijk: elk appartement is uitgerust met een eigen gasketel, en dus betaalt elke huurder precies voor zijn of haar gasverbruik, in plaats van het verbruik te splitsen en vervolgens door alle partijen te verdelen. In grote particuliere woningen is het belangrijkste voordeel van gasketels dat ze dankzij de opslagtank altijd warm water leveren. Centrale verwarmingssystemen bereiken vaak hun grenzen wanneer er tegelijkertijd veel warm water in huis wordt gebruikt.

Zo zijn de kosten voor een gasketel opgebouwd:

Gasboiler Prijs voor 3 boilers Prijs per boiler
Condenserende gasketel van een merkfabrikant 9.915 € 3.305 €
Warmwatertank voor 300 liter 3.060 € 1.020 €
Totaal 12.975 € 4.325 €
Installatie   Prijs
Gasaansluiting maken 1.750 €
Aanpassing schoorsteen en condensatietechniek 2.000 €
Installatiekosten 1.100 €
Totaal 4.850 €
Verwarmingsinstallateur

Gasketel: Totale kosten

Hoeveel het kan kosten om een gasketel te kopen en te installeren hangt af van verschillende factoren, zoals de locatie en de grootte van jouw huis. Een gasketel van een merkfabrikant kost ongeveer 3.305 euro. Dit omvat echter niet de warmwaterboiler. Je moet het apart kopen. Een cilinder van 300 liter kost ongeveer 1.020 euro. Je zult dus al 4.325 euro moeten uitgeven voor de aankoop. Als er een gasaansluiting in jouw huis moet worden aangelegd, kost dat minstens 1.750 euro. Het leggen van de leidingen in het huis en het aanpassen van de schoorsteen kost nog eens 2.000 euro. De installatie zelf kost dan ongeveer 1.100 euro. Je moet dus minstens 4.850 euro uittrekken voor de installatie en ombouw. In totaal kost de gasketel 9.175 euro. Dankzij de KfW-subsidie kan je 300 euro van dit bedrag aftrekken.

Kosten voor gasboiler en warmwatertank

Je hebt dus besloten om gasverwarmingen in jouw huis te laten installeren. Bij het kopen van de kachels moet je niet aan het verkeerde eind sparen. Merkproducten zijn duurzamer en vervangende onderdelen zijn gemakkelijker verkrijgbaar. Een merkketel kost ongeveer 3.305 euro. Aangezien je voor elke verdieping van het huis een ketel nodig hebt, rekenen we 9.915 euro voor drie ketels. Dan zijn er de warmwatertanks. Een cilinder met een inhoud van 300 liter kost 1.020 euro. Met drie opslagtanks bedragen de kosten 3.060 euro. De totale kosten van de gasketel bedragen 4.325 euro per verdieping. Met drie verdiepingen is dat 12.975 euro.

Kosten voor de installatie van een gasketel

Je zult waarschijnlijk eerst een gasaansluiting in jouw huis moeten installeren. De kosten hiervan hangen grotendeels af van de locatie van jouw huis. Als er een openbare gasleiding dicht bij jouw huis loopt, kan je kosten verwachten van 1.750 euro. In het huis zelf moet waarschijnlijk de schoorsteen worden aangepast en de leidingen voor de condensatieketeltechniek worden aangelegd. Dit kost ongeveer 2.000 euro. De installatiekosten voor de gasketels bedragen dan 1.100 euro. Dat is in totaal 4.850 euro voor de installatie van de gasketels en de aanleg van een gasaansluiting.

Laat nu gaskachels installeren in jouw huis met Zoofy!

Je weet nu heel goed wat de aanschaf en installatie van een gasketel kan kosten. Als je hebt besloten om in de toekomst jouw huis te verwarmen en jouw water warm te houden met gasketels, dan kan je het beste direct een bestelling plaatsen bij Zoofy. Upload jouw offerte en wij brengen jou in contact met een gespecialiseerd bedrijf dat jouw huis voorziet van gasketels. Wij sturen jou zo snel mogelijk een offerte op maat, zodat je snel kunt genieten van de warmte van jouw gasketel.

Top Cv-monteurs

Robbe
Robbe Cv-monteur
5/5 - 53 Reviews
Beveren
72 jobs done
Cv-monteur

Met 20+ jaar ervaring kan ik bijna elke storing wel verhelpen.

De klus is vlot en naar tevredenheid uitgevoerd. Zeer vriendelijke deskundige man. Kan hem zeker aanbevelen.

Boek een klus
Abdeslam
Abdeslam Cv-monteur
5/5 - 178 Reviews
Lier
254 jobs done
Cv-monteur

Ik vervang doorgaans veel thermostaten, cv-ketels en gasfornuisen.

Ja, de vakman voldeed helemaal aan mijn verwachtingen, benoemde ook de prijzen van de verschillende werkzaamheden en is prettig in de omgang

Boek een klus