Prijzen terrasoverkappingen

Barbecueën op een terras in de zomer en gezellige uurtjes doorbrengen met het hele gezin is heerlijk. Maar regenachtige dagen kunnen ook in de zomer voorkomen, en de regen mag jouw mooie barbecueavond niet bederven, nee. Het moet het bijzonder maken, en daarom is een terrasoverkapping het overwegen waard, maar ook het aanleggen. In dit artikel informeren wij jou over de prijzen van terrasoverkappingen en wat er nog meer over dit onderwerp te weten valt.

Hoe moet een terrasoverdekking eruit zien?

Voordat jij nagaat wat de terrasoverdekking moet en mag kosten, is het belangrijk dat jij nadenkt over het materiaal en de grootte. Natuurlijk moet de terrasoverkapping bij jouw terras passen en er niet bovenuit steken, tenzij jouw tuinontwerp daar een slim concept voor heeft. Om een heel gezin de ruimte te geven onder de terrasoverdekking, moet jouw overdekking ten minste vijf meter breed en vier meter diep zijn. Op die manier kunnen meerdere mensen aan één tafel zitten en heb je zelfs geen last van regen die een beetje schuin van de wind binnenkomt. In het algemeen geldt natuurlijk: hoe groter, hoe veiliger. De tweede overweging betreft het materiaal. Houten terrasoverkappingen met een dak van glas of plexiglas zijn bijzonder populair. Maar jij kunt natuurlijk ook gelaagd veiligheidsglas gebruiken of een terrasoverkapping combineren met een zonnescherm. Er zijn bijna ontelbare variaties. Met name polycarbonaat terrasoverkappingen worden vaak kant-en-klaar verkocht en hoeven alleen nog maar gemonteerd te worden.

Dit zijn de prijzen voor terrasoverkappingen per dakbedekking

Terrasoverkapping    Prijzen     Montage  Totaal
Polycarbonaat terrasoverkapping  800 € - 1.700 €  400 € - 850 €  1.000 € - 2.150 €
Houten constructie  1.000 € - 2.200 €  800 € - 1.500 €  1.800 € - 3.700 €
Aluminium terrasoverkapping  900 € - 1.500 €  600 € - 1.200 €  1.500 € - 2.700 €
Terrasoverkapping 	 

Kosten van een terrasoverkapping

De prijzen van terrasoverdekkingen variëren naargelang het type en de opbouw. Voor een polycarbonaat terrasoverkapping die geprefabriceerd is, kan je rekenen op kosten inclusief montage van 1.000 tot 2.150 euro. Voor een houten constructie die volgens jouw wensen in een vergelijkbare grootte wordt opgetrokken, moet jij rekenen op kosten tussen 1.800 en 3.700 euro. De kosten kunnen natuurlijk sterk variëren, afhankelijk van speciale wensen. Aluminium terrasoverkappingen liggen in de middelste prijsklasse. Hier kan je rekenen op totale kosten tussen de 1.500 en 2.700 euro.

Geprefabriceerde polycarbonaat terrasoverkappingen

Met afmetingen van 3 bij 3,5 tot 4 bij 5 meter zijn polycarbonaat terrasoverkappingen bijzonder voordelig. Je kunt kant-en-klare terrasoverkappingen kopen voor prijzen tussen 800 en 1.700 euro. De montage vergt tussen acht en iets meer dan veertien uur arbeid tegen een uurtarief van 50 tot 60 euro, waardoor het zeer betaalbaar is met 400 tot 850 euro. In totaal kan je verwachten tussen 1.000 en 2.150 euro te betalen voor terrasoverkappingen van polycarbonaat.

Houten constructies voor terrasoverkappingen

Een houten terrasoverdekking is doorgaans iets duurder dan oplossingen van polycarbonaat, maar er zijn ook geprefabriceerde houten kits verkrijgbaar. Bij een individueel geplande terrasoverdekking door een meester-timmerman kan je rekenen op kosten tussen 1.000 en 2.200 euro voor de overdekking en tussen 800 en 1.500 euro voor de constructie. In totaal zullen de kosten voor een houten terrasoverkapping inclusief goedkope dakbedekking tussen de 1.800 en 3.700 euro bedragen.

Dit zijn de prijzen voor aluminium terrasoverkappingen

Een aluminium terrasoverkapping kost jou tussen de 900 en 1.500 euro. Er zijn varianten die verstelbaar zijn en varianten die je zelf kunt opzetten, die ook rond deze prijsklasse liggen. Een gewone aluminium standaard heeft echter geen dak. Jij zult dit dan zelf moeten kopen. Wie een aluminium terrasoverkapping van een vakman wil, moet rekenen op totale kosten tussen de 1.500 en 2.700 euro. De installatiekosten zijn goed voor 600 tot 1.200 euro hiervan.

Met Zoofy voor een nieuwe terrasoverkapping

Om het hele jaar door van jouw terras te kunnen genieten, is een terrasoverkapping een echte must. Krijg advies over stabiliteit, bouwmateriaal en de verplichting om een bouwvergunning aan te vragen. In veel gevallen - en vooral in veel deelstaten - heb jij geen bouwvergunning nodig voor een terrasoverkapping. Dit geldt bijvoorbeeld voor terrasoverkappingen tot 36 m² in Saarland en voor terrasoverkappingen tot 30 m² en een beperkte maximumlengte in Noordrijn-Westfalen. Upload jouw klus naar Zoofy en wij brengen jou in contact met een gespecialiseerd bedrijf dat zeer vertrouwd is met terrassen en hun dakbedekking. Je kunt dan een offerte op maat ontvangen en binnenkort wordt jouw terras professioneel overkapt.

Top Timmermans

Karel
Karel Timmerman
5/5 - 184 Reviews
Lommel
256 jobs done
Timmerman

In de zomer houd ik mij vooral bezig met zonneschermen ophangen, wanneer die klussen in de winter afnemen dan houd ik mij veel bezig met meubels op maat te maken.

Karel is een op en top vakman. Meubels maken kan die als geen ander. Ook fijn dat ie punctueel is en geen rommel achter laat.

Boek een klus
ismael
Ismael Timmerman
5/5 - 51 Reviews
Antwerpen
98 jobs done
Timmerman

Hallo, ik ben beschikbaar voor allerlei soorten timmerman klussen. Doorgaans werk ik veel met deuren op maat maken en afhangen maar werk ook veel aan meubels op maat maken.

Ismael heeft mijn kast precies zo gemaakt als ik dat wilde, merci!

Boek een klus